Bibliotekshaven er blandt de steder, der er på listen over nye musiksteder i byen. Arkivfoto: Martin Sørensen
in ,

Nye regler skal skabe bedre balance mellem byliv og boliger

Nye regler for musikarrangementer på offentlige pladser er sendt i høring. Københavnere og andre interessenter kan byde ind.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

BYLIV: Hvor meget musik skal der være i byen? Hvor højt må man spille? Hvor? Og hvor tit? På den ene side er der ønsker fra beboere omkring de populære pladser om en nogenlunde ro til rent faktisk at kunne bo i deres boliger. På den anden side vil koncertarrangører og festglade københavnere gerne have mere pulserende byliv og arrangementer.

I et forsøg på at finde en fornuftig balance vedtog Københavns Borgerrepræsentation i foråret 2017 derfor en forskrift for udendørs musikarrangementer. Forskriften har siden da reguleret antallet af og volumen fra koncerter på pladser i det meste af København. Reglerne er efter et år blevet evalueret og videreudviklet med inddragelse af beboere, lokaludvalg, publikummer, koncertarrangører og professionelle lydfolk.

Indre By holdes fri

I det nye udkast lemper man på nogle punkter, men strammer på andre. Samlet set vil der på 11 mindre pladser i nærhed af beboelse tillades et lydniveau på op til 80 dB målt ved nærmeste facade. Det svarer til at der kan afholdes lettere livekoncerter i stil med Jazz Festivalens arrangementer.

Indre By holdes fri for tilladelser til disse høje lydniveauer (Nytorv dog undtaget), og dermed vil scenariet understøtte et politisk ønske om en større spredning af byens arrangementer.

I Indre By vil det maksimale lydniveau blive 70 dB (dog 75 dB på Kgs. Nytorv).

Ikke en let opgave

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) understreger, at det ikke har været en let opgave at pege på den ene løsning frem for andre:

»Den grundige inddragelse af de mange interessenter har ikke overraskende vist, at der er tale om meget modsatrettede interesser. Sådan er det også som politiker, når vi både skal tage hensyn til naboerne rundt om vores populære pladser og så ønsket om et mangfoldigt byliv i vores storby. Nu er det igen tid til at høre københavnerne og de mange aktørers holdning. Først herefter vil vi træffe en endelig beslutning i udvalget,« siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Efter udvalgets ønske er både Søren Kirkegaards Plads og Bibliotekshaven ved Det Kgl. Bibliotek tilføjet til listen over pladser, så der dermed åbnes for flere musikarrangementer i byen.

På Rådhuspladsen, Designmuseets Have og Christiansborg Slotsplads er der ikke loft over antallet af musikarrangementer.

Forskriften er i høring frem til 5. februar og kan findes på blivhoert.kk.dk, hvor man kan give sin mening til kende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Kontrakt med Norske Hus udløber

Succesfuld kunstner: “Jeg tegner som en brækket arm”