Siden 2011 har Tingstedet hver sommer lagt brosten til det hyggelige økologiske marked. Faldende interesse har dog fået Valby Lokaldudvalgs Miljøgruppe til at droppe markedet. Foto: Valby Lokaludvalg

Sur 😠 Ked 😭

Økologisk marked lukker

Det økologiske marked der siden 2011 har fyldt Tingstedet i de varme måneder vender ikke tilbage til sommer.

Da Valby Lokaludvalgs Miljøgruppe for nylig lavede deres årsplan, blev det besluttet, at det økologiske marked på Tingstedet ikke fortsætter i 2019. Det skriver Valby Lokaludvalg på sin hjemmeside.

Det hyggelige økomarked har ellers været en del af sommerlivet i Valby siden 2011, hvor det blev startet op af Økologisk Markedslaug og det tidligere Miljøpunkt i Valby.

Interessen er dalet

De seneste år, har arrangørene dog oplevet, at det er blevet sværere at tiltrække stadeholdere, hvilket også har betydet, at der er kommet færre besøgende. Ifølge formand for Miljøgruppen, Henrik Palsmar, skyldes det, at tiderne er skiftet:

»Tiden er også til en vis grad løbet fra markedet, da man efterhånden kan få mange gode økologiske og bæredygtige varer i butikkerne,« siger formanden på Valby Lokaludvalgs hjemmeside.

Fokus på andre tiltag

Den faldende interesse har nu fået Miljøgruppen til at beslutte, at de gule stader bliver garagen, når sommeren sætter ind i Valby.

I stedet vil man sætte fokus på tiltag, der støtter op om Københavns Kommunes planer om at blive CO2-neutral i 2025.

Helt uøkologisk bliver Tingstedet dog ikke, du vil nemlig stadig kunne møde Jørgens Økologiske Torv både tirsdag og lørdag året rundt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Vandretur langs søer og i parker

Skal årets sødeste kassedame m/k findes i Vanløse?