Et udpulk af de mange hjælpemilder der er til rådighed. Lejligheden rummer alt fra gulvvaskerobotter og jakkepåtagere til kopper med UV-lys og puder med musik i. Foto: PR

Den velfærdsteknologiske lejlighed i Nordvest er åbnet

ÆLDRE. Hjælpemidler gør det muligt for ældre at være herre eller frue i eget hjem i længere tid. Alle kan opleve lejligheden.

VELFÆRD: Nu har interesserede for første gang mulighed for at opleve alt fra jakkepåtagere til puder med musik i, da Københavns Kommune åbnede dørene i den nye velfærdsteknologiske lejlighed i Nordvest.

Lejligheden er fyldt med teknologiske hjælpemidler eller såkaldt velfærdsteknologi, der skal gøre det lettere for ældre at blive boende længere tid i deres eget hjem.

Her er der hverken TV eller computere, men i stedet alt fra gulvvaskerobotter og jakkepåtagere til kopper med UV-lys og puder med musik i.

Den velfærdsteknologiske lejlighed tilhører Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning.

Hvert lokalområde i byen har sin egen velfærdsteknologiske lejlighed, men Nordvest er den første bydel, der har været åben, så interesserede kunne se lejligheden og de mange hjælpemidler.

Større livskvalitet

Ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er det vigtigt, at ældre og deres pårørende får kendskab til teknologier, der kan gøre hverdagen bedre:

»Der findes utroligt mange teknologiske hjælpemidler, som gør det muligt at forblive herre eller frue i eget liv. Det gælder bare om at kende til mulighederne. Det er baggrunden for, at vi åbner den nye velfærdsteknologiske lejlighed her i hjemmeplejen, som interesserede kan besøge, siger Sisse Marie Welling .

Den velfærdsteknologiske lejlighed bruges normalt kun af SOSU-medarbejdere fra uddannelsen Velfærdsteknologisk Akademi, hvor de lærer om hjælpemidlerne og at spotte de ældres behov for dem.

At kunne selv

Men ved også at åbne lejligheden sikres, at de ældre også selv får kendskab til nye teknologier, de mener kan give dem større livskvalitet, mener hjemmeplejeleder i Bispebjerg og Nørrebro, Lene Bonde Stürup:

»Når man selv kan komme op af sengen, knappe sin skjorte og selv skære brødet, så giver det større livskvalitet, end når man skal have hjælp til det hele. Derfor er det min forventning, at lejligheden kommer til at vise teknologiernes anvendelse berettigelse hos rigtig mange medarbejdere og borgere, så teknologierne kan hjælpe til at lette eller give selvstændighed i hverdagen,« siger hun.

Lejligheden er åben én dag om måneden, så interesserede kan opleve de mange hjælpemidler. Man kan høre mere om lejligheden, der ligger i Utterslevgård 20, 2400 København NV, ved at kontakte hjemmeplejen på 33 66 33 66.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Her er kandidaterne til årets Frederiksbergbutik

Show til fordel for børnehjem