Jens Holger Nørballe har været lærer i 13 år og underviser til daglig på en skole i Valby. Tre dage om ugen arbejder han efter skoletid i galleriet på Tuborgvej, som han har store planer for. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Kunstelskeren udlever drømmen i Nordvest

KUNST I NORDVEST. Jens Holger Nørballe arbejder til daglig som lærer på en skole i Valby. Han brænder dog gevaldigt for kunstverdenen, som han er født ind i, og nu har han overtaget Galleri Storm på Tuborgvej.

KUNSTNERISK: Man keder sig ikke, når man har forretning i Nordvest. Det er ikke længe siden, at Jens Holger Nørballe var vidne til en større politiudrykning lige ude foran vinduet, fordi unge drenge fra kvarteret havde efterladt nogle store kanonslag, som ikke var gået helt af.

»Nordvest er lidt ligesom Soho, det er jo et up coming kvarter,« siger Jens Holger Nørballe og griner, mens han viser rundt i sit nyligt overtagede galleri.

Den 75-årige tidligere indehaver af det, der i mange år har heddet Galleri Storm, er gået på pension, og Jens Holger Nørballe, som i mange år har været fast kunde i galleriet, så endelig muligheden for at åbne sit eget med navnet ArtNorballe.

Passer på prislejet

Egentligt er han uddannet skolelærer og er lærer på Hansted Skole i Valby, men han brænder gevaldigt for kunst. Det er da heller ikke så mærkeligt, eftersom hans far var kunsthandler og havde Galleri Nørballe i Bredgade i 1980’erne, forklarer han.

Især de unge er målgruppen i hans galleri, og derfor finder man ikke sådan noget som oliemalerier.

»Det er kun en lille elite, der køber oliemalerier til 30.000 kr. Jeg passer på prislejet, så de unge har råd til at købe kunst. Det vil sige, at priserne helst ikke skal ligge over 2000-3000 kr., for så vil de hellere købe en ny Mac,« siger han og smiler.

Han har blandt andet et stort udvalg af fotokunst, blandt andet fra den lokale kunstner Emil Monty. Og har man noget, man gerne vil have indrammet, kan han også være behjælpelig med det.

Ikke plads nok derhjemme

Jens Holger Nørballe udstiller også fra sin private samling, for det kniber ærlig talt med pladsen derhjemme, fortæller han.

»Jeg har heldigvis et loftsrum på 40 kvadratmeter, men der er simpelthen ikke plads til det hele.«

Han bor ved Grundtvigskirken og er også medlem af kirkens menighedsråd, så der er nok at se til med lærerjob og så arbejdet i galleriet.

»Som det er nu, er jeg i galleriet torsdag, fredag og lørdag efter arbejde, så jeg håber, at jeg maksimalt skal arbejde på den måde i to år,« siger Jens Holger Nørballe, som har planer om at lave tre til fire udstillinger om året.

Du kan se mere på www.artnorballe.dk.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Plan: Svanemølleværket skal blive til museum

Ny fitnesskæde ind på Nygårdsvej