Hovedstadens Beredskab havde en travl start på 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sur 😠

Travl nytårsaften for beredskabet

Antallet af brandudrykninger var i år højere end sidste nytår i Hovedstaden. Det fortæller Hovedstadens Beredskab i en pressemeddelelse.

Bål på gaden, ild i containere og ild i biler gav travlhed for brandfolkene, da 2018 blev til 2019. Men beredskabet måtte også rykke ud til flere større brande. En brand på en altan bredte sig til flere altaner og lejligheder på Nørrebro, og i Valby blev to villaer kraftigt brandskadet.

”Vi har desværre i år oplevet en stigende tendens til, at man skyder fyrværkeri mod bygninger”, fortæller operationschef Tim Ole Simonsen, fra Hovedstadens Beredskab. ”Det dybt uforsvarligt og har desværre medført skade på flere lejligheder,” siger han i en pressemeddelelse.

Brandfolk beskudt med fyrværkeri

Ved flere lejligheder blev brandfolk for Hovedstadens Beredskab beskudt med fyrværkeri under slukningsarbejdet nytårsnat.

”Det er vores vurdering at der primært er tale om meget unge mennesker der har misforstået hvordan man fejrer nytår”, siger Tim Ole Simonsen. ”Det er helt utilstedeligt, at man udsætter vores medarbejdere for denne fare. Vi har et utroligt tæt samarbejde med politiet om at forebygge og forhindre disse hændelser.”

Ingen brandfolk kom til skade i forbindelse med disse hændelser.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Mand knivdræbt nytårsnat

Kraftig blæst i byen: Træ væltet ved Søerne