Foto: DR

Museum overtager DR-samling

KULTURARV: DR’s tekniske samling er siden 2004 blevet varetaget af DR Museumsforening – bestående af en gruppe tidligere DR-medarbejdere, som har investeret tid og sjæl i bevarelsen af de tusindvis af ikoniske genstande og apparater.

I det nye år indtræder Enigma, der ligger i Østerbro Postkontor på Trianglen, som ansvarshavende museum. I samarbejdet med DR og DR Museumsforeningen skal de i fællesskab sikre og formidle DR’s historie. Dermed vil DR’s helt særlige bidrag til den danske kulturhistorie i fremtiden blive tilgængelig for et bredt publikum gennem udstillinger, arrangementer og undervisning i museumsregi.

Enigma, som er vokset ud af det gamle Post & Tele Museum, er i dag midt i en transformationsproces i nye rammer i det gamle postkontor på Trianglen i København.

Museet stiller skarpt på kommunikation i alskens former og DR’s tekniske samling er en naturlig tilføjelse til Enigmas samlinger, der ellers består af Danmarks post- og telehistoriske samlinger

I den kommende tid vil Enigmas personale sammen med DR Museumsforening forberede flytningen af samlingen fra TV-Byen i Søborg til nye magasiner. Arbejdet er første spadestik i en længerevarende proces, hvor materialet skal gennemgås og registreres forud for inddragelse i Enigmas forskning og øvrige aktiviteter.

Når Enigma åbner for den samlede ombygning af museets nye rammer, er ambitionen at kunne fortælle den samlede danske medie- og kommunikationshistorie. Fra radioens barndom til fjernsynets indtog i dagligstuen og tekniske innovationer. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

ÅRET DER GIK 2018: OKTOBER

Områdefornyelsen tjekker ud