Foto: DR
in ,

Museum overtager DR-samling

KULTURARV: DR’s tekniske samling er siden 2004 blevet varetaget af DR Museumsforening – bestående af en gruppe tidligere DR-medarbejdere, som har investeret tid og sjæl i bevarelsen af de tusindvis af ikoniske genstande og apparater.

I det nye år indtræder Enigma, der ligger i Østerbro Postkontor på Trianglen, som ansvarshavende museum. I samarbejdet med DR og DR Museumsforeningen skal de i fællesskab sikre og formidle DR’s historie. Dermed vil DR’s helt særlige bidrag til den danske kulturhistorie i fremtiden blive tilgængelig for et bredt publikum gennem udstillinger, arrangementer og undervisning i museumsregi.

Enigma, som er vokset ud af det gamle Post & Tele Museum, er i dag midt i en transformationsproces i nye rammer i det gamle postkontor på Trianglen i København.

Museet stiller skarpt på kommunikation i alskens former og DR’s tekniske samling er en naturlig tilføjelse til Enigmas samlinger, der ellers består af Danmarks post- og telehistoriske samlinger

I den kommende tid vil Enigmas personale sammen med DR Museumsforening forberede flytningen af samlingen fra TV-Byen i Søborg til nye magasiner. Arbejdet er første spadestik i en længerevarende proces, hvor materialet skal gennemgås og registreres forud for inddragelse i Enigmas forskning og øvrige aktiviteter.

Når Enigma åbner for den samlede ombygning af museets nye rammer, er ambitionen at kunne fortælle den samlede danske medie- og kommunikationshistorie. Fra radioens barndom til fjernsynets indtog i dagligstuen og tekniske innovationer. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

ÅRET DER GIK 2018: OKTOBER

Områdefornyelsen tjekker ud