Områdefornyelsen Nordre Fasanvejs Kvarteret er så småt ude af området efter fem år med mange projekter. Et glimt af Frederiksberg Dage under Bispeengbuen. Arkivfoto: Dan Møller
in ,

Områdefornyelsen tjekker ud

FÆRDIG. Efter fem år og 40,5 mill. kr. fattigere er Områdefornyelsen Nordre Fasanvejs Kvarteret færdigt. Tilbage står en mange fine tiltag og projekter.

NORDRE FASANVEJ: I fem har har Områdefornyelsen Nordre Fasanvej Kvarteret været på spil. Det har efterladet kvarteret som et grønnere og tryggere område, da der har været gang i mange projekter, store som små.

Grønne byrum, ny kirkeforplads, skybrudssikring, gavlmalerier, udendørsaktiviteter under Buen, musik og meget mere er blot et par af projekterne.

Beboerne har været med hele vejen og efter fem år blev de spurgt om, hvordan de oplevede udviklingen i de sidste fem år. 63 % svarede enten positivt eller meget positivt.

Et ambitiøst projekt

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) siger:

»Det var et ambitiøst projekt. Samlet set er indsatsen gået godt, og det er særligt tilfredsstillende, at så stor en del af borgerne har oplevet en positiv udvikling. Jeg har især hæftet mig ved de mange spændende og engagerede samarbejder med beboerne, for eksempel Byhaveforeningen, som har skabt meget mere liv og grønt i området til fordel for alle,« siger han.

De fire overordnede mål for områdefornyelsen var at skabe mere tryghed, mere byliv, flere aktiviteter for unge, og at gøre området mere grønt og mere robust over for klimaændringer.

Især Bispeengbuen har været et stort projekt, hvor tryghed har været i centrum. Stedet er blevet et opholdssted til fysisk aktivitet, loppemarkeder og musik.

Klimaløsninger tænkt ind

Nordre Fasanvejs Kvarteret er også blevet mere grønt. Der har været fokus på beplantning i de fleste fysiske projekter, hvor klimaløsninger er blevet tænkt ind, så området er bedre rustet mod oversvømmelser.

Formand for By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) fortæller:

»Vi ønskede, at kvarteret kom til at hænge bedre sammen med resten af Frederiksberg med de kvaliteter, byen er kendt for: høj bykvalitet, træer og grønne, gode byrum. Vel at mærke på en måde hvor det charmerende og særegne ved kvarteret bibeholdes. Det har vi opnået i tæt samarbejde med kvartergruppen, beboerne og brugerne,« siger han.

Han er især glad for Mariendal Kirkeplads, som er skabt i samarbejde med kirken.

Der er blevet gennemført 25 konkrete projekter som en del af områdefornyelsen, der har haft en kassebeholdning på lidt over 40 mill. kr.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Museum overtager DR-samling

ÅRET DER GIK – NOVEMBER