Kunstnerens Johan Rhodes brevveksling med Emil Hannovers er lagt digitalt. PRfoto

Unikt brevarkiv tilgængeligt digitalt

KULTUR: Det er blevet muligt at dykke ned i dele af Den Hirschsprungske Samlings enestående brevarkiv.

Med en generøs bevilling fra Ny Carlsbergfondet er første etape i digitaliseringen af brevarkivet tilgængelig for alle. Dermed kan museets brugere, eksterne forskere og andre med interesse for 1800-tallets danske kunst nyde godt af arkivet, der giver et unikt indblik i det sene 1800-tals kunsthistorie.

Det er et udvalg af museets første direktør, kunsthistorikeren Emil Hannovers (1863-1923), personlige brevvekslinger, der i første omgang er digitaliseret. Hannover var en af de mest toneangivende kunsthistorikere i perioden omkring år 1900, og hans arkiv alene rummer ca. 6.500 breve. Heraf udgør brevudvekslingen mellem Hannover og kunstneren Johan Rohde i alt 344 breve.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

C-holdet siger farvel og tak

ÅRET DER GIK – OKTOBER