Valbyparken og naturen omkring Karens Minde er blandt de steder i kommunen, der nyder godt af lediges nytteindsats. Arkivfoto: Martin Sørensen

Naturpleje og lediges nyttejob reddet på kort sigt

AKTIVERING. Trods fagforeningens modvilje er det lykkedes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen at få en dispensation til nyttejob, men foreløbig kun frem til 25. februar.

ARBEJDE: Faren for at fremmed arter uhindret kan overtage den byens lokale vilde natur er blevet lidt mindre. Ind til videre kan ordningen, hvor unge ledige fungerer som naturplejere nemlig fortsætte.

Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) gav 20. december kommunen dispensation til i alt 60 pladser på projekter, der ud over Valbyparken/Karens Minde omfatter Amager Fælled og Vestvolden.

LÆS OGSÅ: Spareleen truer byens vilde natur

»Vi er naturligvis glade for den midlertidige dispensation, for det betyder, at vi kan videreføre nytteindsatsen ind i det nye år,« siger ressourcedirektør i Beskæftigelse- og Integrationsforvaltningen, Jeppe Bøgh Andersen.

Rimelighedskravet

Dispensationen er nødvendig, fordi nyttejobbene ligger ud over ’Rimelighedskravet’, der forudsætter et rimeligt forhold mellem antallet af ansatte med tilskud og ansatte uden. Og så skal det være arbejde, der ellers ikke vil blive udført.

Og ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen vil der ikke være råd til naturplejen, hvis ikke nyttearbejderne gør det.

Dispensationen har tidligere været afhængig af en aftale med 3F’s tillidsrepræsentanter i Teknik- og Miljøforvaltningen om nyttearbejdet. Den aftale har 3F ikke villet være med til denne gang.

Kun midlertidigt

Kgs. Enghave/Valby Bladet har forsøgt at få en forklaring på dette, men ind til videre er det eneste svar vi har modtaget fra 3F, at spørgsmålet er ved at blive afklaret. Det har også haft betydning for RAR’s beslutning om alligevel at give dispensationen. Beskæftigelses og Integrationsforvaltningen har ansøgt om to års dispensation, men har fået en midlertidig, der gælder frem til 25. februar.

RAR bemærker i dispensationsmeddelelsen, at ’Sagsudvalget giver en midlertidig dispensation, da der synes at være uklarhed omkring opbakningen fra dele af B-siden.’

’B-siden’ er et udtryk for lønmodtagerne, altså fagforeningerne, på arbejdsmarkedet.

Om dispensation fortsætter efter 25. februar vil afhænge af et møde i RAR’s sagsudvalg samme dag.

Bekymret for borgerne

Et møde hvor kommunen er inviteret med for at kunne forklare sig.

»Men vi er stadig bekymrede på borgernes vegne for, at dispensationen ikke fortsætter efter februar måned, og at vi dermed risikerer at miste muligheden for at bruge nyttejob som en aktiv indsats for at få flere ledige i job eller uddannelse,« siger Jeppe Bøgh Andersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Naturplejen i mosen og lediges nyttejob reddet på kort sigt

0

ÅRET DER GIK – OKTOBER 2018