Kunstnerens Johan Rhodes brevveksling med Emil Hannovers er lagt digitalt. PRfoto
in ,

Unikt brevarkiv tilgængeligt digitalt

KULTUR: Det er blevet muligt at dykke ned i dele af Den Hirschsprungske Samlings enestående brevarkiv.

Med en generøs bevilling fra Ny Carlsbergfondet er første etape i digitaliseringen af brevarkivet tilgængelig for alle. Dermed kan museets brugere, eksterne forskere og andre med interesse for 1800-tallets danske kunst nyde godt af arkivet, der giver et unikt indblik i det sene 1800-tals kunsthistorie.

Det er et udvalg af museets første direktør, kunsthistorikeren Emil Hannovers (1863-1923), personlige brevvekslinger, der i første omgang er digitaliseret. Hannover var en af de mest toneangivende kunsthistorikere i perioden omkring år 1900, og hans arkiv alene rummer ca. 6.500 breve. Heraf udgør brevudvekslingen mellem Hannover og kunstneren Johan Rohde i alt 344 breve.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Om journalisten North Media Bureau

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

C-holdet siger farvel og tak

ÅRET DER GIK – OKTOBER