Ungerådets formand Emma Lindal vil gerne fortsætte i Ungeforum, der afløser Ungerådet i det nye år. Foto: Martin Sørensen
in ,

»Ungerådet har været og er stadig en oplevelse for livet«

FORVANDLING. Siden 2014 har Frederiksberg haft et ungeråd, der nu bliver lavet til et ungeforum i det nye år. Årsagen er, at det har været svært at tiltrække de helt unge til arbejdet, men formand for Ungerådet Emma brænder for arbejdet.

FOR DE UNGE: »Det går super fint i Ungerådet. Vi er i gang med at få styr på det sidste formelle, inden vi bliver til et Ungeforum. Vi kommer med input til hvordan det nye Ungeforum skal være,« fortæller Emma Lindal, der er formand i Ungerådet, som i 2019 bliver forvandlet til et Ungeforum.

Det er ingen hemmelighed, at det har været mere end svært at få de unge til at give deres tid i Ungerådet, der så dagens lys i 2014.

Ved valget til rådet på rådhuset i efteråret 2014 var der ikke mange unge, der stillede op. Til trods for at der var penge i kassen til arrangementer, så har det været op ad bakke for Ungerådet på Frederiksberg.

Ved budgetliget 2019 blev politikerne enige om, at et Ungeforum skulle afløse Ungerådet i 2019 og 2020 og forsøge at engagere unge i det lokale demokrati.

Det nuværende Ungeråd nedlægget 1. januar 2019 og erstattes så af et Ungeforum.

I 2020 skal Ungeforum så evalueres af Magistraten, der skal kigge på om man skal fortsætte med ordningen.

Penge i to år

Ungerådet er kommet med ideer til, hvordan det kommende Ungeforum kan se ud. Der er afsat 250.000 kr. i 2019 og 200.000 kr. i 2020 i budgettet til at få Ungeforum op og stå.

De unge foreslår, at medlemmerne af Ungeforum skal være mellem 14 og 25 år. Der udpeges et medlem fra hver uddannelsessted på Frederiksberg, så der bliver ca 25 medlemmer.

I Ungeforum skal der også vælges fem medlemmer og op til ti suppleanter på en årlig generalforsamling for to år ad gangen, så der i alt kommer et Ungeforum på 30 medlemmer.

I Ungeforum skal der vælges 3-5 personer, der bliver talerør og tager sig af bl.a. kontakten til rådhuset.

Base i KU.BE

Ungeforum får KU.BE som mødested og arbejder så videre med at finde et fast mødested med eget lokale. Der er ingen vedtægter, men kun en kort beskrivelse af formål og retningslinjer.

Tanken er at der afholdes en oplysningskampagne for de lokale unge i februar eller marts og så en generalforsamling i starten af april næste år.

For få hænder

Ungerådets nuværende formand Emma Lindal har været formand i to år.

Det er ingen hemmelighed, at Ungerådet siden starten har haft noget svært ved at indfange de unge. Men det afskrækker bestemt ikke Emma.

»Det har været ret stille i Ungerådet det sidste stykke tid, da vi har haft masser af idéer, men ikke nok hænder til at udføre dem. Derudover har vi også brugt super meget tid og mange kræfter på at komme med idéer til det nye Ungeforum. Vi har holdt møder, så vi kunne få vores idéer formidlet videre og med hjælp fra Rikke, vores juridiske konsulent, har vi også fået det formelle på plads.

Så der har været ret stille, men vi vender stærkt tilbage som Ungeforum i det nye år,« siger hun med et smil.

Vil gerne fortsætte

Emma er glad for at være formand for Ungerådet og vil gerne fortsætte arbejdet i Ungeforum.

»Jeg vil super gerne med videre i Ungeforum. Ungerådet har været og er stadig en oplevelse for livet, så jeg satser da på, at Ungeforum bliver det samme,« siger hun.

Emma vil gerne slå et slag for, at Ungeforum bliver en succes fra start.

»Jeg vil helt bestemt opfordre unge på Frederiksberg til at være med i Ungeforum. Det er en super god mulighed, hvis man har noget på hjerte, idéer til events, arrangementer eller til hvordan vi kan gøre Frederiksberg bedre for os unge. Eller hvis man vil give sin mening til kende ved høringssvar,« lyder det fra den nuværende formand.

Hun fremhæver også det gode fællesskab i Ungerådet, hvor der både er plads til hygge og seriøse tanker.

»Der er et super godt fællesskab i Ungerådet og selvom det hele er seriøst til tider, så hygger vi os super meget.

Personligt synes jeg ikke at man kan sammenligne Ungerådet eller Ungeforum med andre fritidsinteresser, da vi i Ungerådet har en kommune og nogle andre unge man har et ansvar for.

Det er rart som ung, at man har et sted hvor man kan ytre sig og komme med sine gode idéer, holdninger og meninger,« siger Emma der glæder sig til det nye Ungeforum starter op i 2019.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Festlige løbere kommer til Østerbro igen

ÅRET DER GIK – AUGUST