Den Sønderjyske By er blandt de tre ejendomme, som Frederiksberg Boligfond har solgt til amerikanske Blackstone. Beboerne har mulighed for selv at købe deres boliger. Foto: Martin Sørensen

Boligfond lækkede følsomme private oplysninger

BOLIGSALG. En menneskelig fejl i forbindelse med salget af Den Sønderjyske By, Peter Bangs Hus og Svalegården forstyrrede julefreden og resulterede i en politianmeldelse af Frederiksberg Boligfond.

LÆKAGE: Som omtalt i Frederiksberg Bladet 18. december var Frederiksberg Boligfond i gang med at sende 444 usb-stik ud »så alle beboerne får alt materialet om salget,« sagde Flemming Brank, der er for mand for Frederiksberg Boligfond.

Det skete så 21. december, men det viste sig at indholdet på stikkene var for omfattende, og indeholdt personfølsomme oplysninger.

»Vi er meget kede af det skete og har hurtigt iværksat flere tiltag. Først og fremmest har vores administrationsselskab, PrivatBo, anmeldt forholdet til Datatilsynet. Frederiksberg Boligfond og PrivatBo er lige nu i dialog med Datatilsynet, som bistår os. Sideløbende har vi også sat en undersøgelse i gang,« siger Flemming Brank i en pressemeddelelse. Boligfonden er kommet frem til, at der er udsendt cirka 40 filer med personfølsomme oplysninger, som ikke skulle være sendt med.

»Vi kan lige nu oplyse, at meget tyder på, at der er tale om en menneskelig fejl,« siger Flemming Brank.

Meldt til politiet

Det drejer sig oplysninger, såsom CPR-nummer, kopi af sygesikringsbeviser, kopi af bilregistreringsattester samt sundhedsmæssige lægeudtalelse om lejere, skriver Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, ABF, i en pressemeddelelse.

»Det er det værste tilfælde at overtrædelse af persondatalovgivningen vi er stødt på. Frederiksberg Boligfond har udvist en total respektløshed overfor gældende lovgivning og ABF vil nu tage skridt til at anmelde Frederiksberg Boligfond til Datatilsynet og Politiet, siger direktør Jan Hansen.

Forlænger frist

ABF rådgiver i øjeblikket lejerne i forhold til at kunne købe de tre boligejendomme og stifte andelsboligforeninger, frem for at lade boligfonden sælge ejendommene til Blackstone.

LÆS OGSÅ: Boligfonden sælger for 1 mia til Blackstone

»Lejerne har som bekendt 10 uger til at stifte andelsboligforeninger, og vi vil nu arbejde positivt for, at fristens udløb forlænges. Lejerne kommer til at modtage nye USB-stik, når vi har dem klar. Vores mål er, at lejerne får den fornødne ro til at arbejde med materialet,« siger Flemming Brank, der opfordrer beboerne til at levere de allerede udsendte USB-stik tilbage til PrivatBo eller deres ejendomskontor efter juleferien.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Se billeder fra året, der gik på Nørrebro og i Nordvest. Juli:

0

ÅRET DER GIK 2018: JUNI