Efter 38 år som frisør på Østerbro stopper Marianne Nielsen fra Hos Marianne på Strandboulevarden. Foto: Martin Sørensen.
in ,

Like 👍

Mariannes sidste godt nyt-hår

FRISØR. Efter 38 år som frisør på Østerbro stopper Marianne Nielsen til nytår. I langt de fleste af årene har hun drevet salon på Strandboulevarden. Salonen Hos Marianne fortsætter med de øvrige ansatte.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

EPOKE: Marianne Nielsen kan tydeligt huske, hvad der var samtaleemne, da hun åbnede sin frisørsalon Hos Marianne på Strandboulevarden i 1986.

»Det var dagen efter, at Olof Palme blev skudt, så det var noget, der blev talt om,« fortæller hun.

Den svenske statsminister blev myrdet på gaden i Stockholm 28. februar 1986.

Allerede på det tidspunkt havde hun været frisør på Østerbro i en årrække, nemlig seks år i Horsensgade, som hun i sin tid havde overtaget efter en veninde.

Men da en taskeforretning flyttede ud af Strandboulevarden, overtog hun dette butikslokale fra 1. marts.

»Lokalerne var bedre der, og den ligger godt på hjørnet af Strandboulevarden,« fortæller hun.

Nu stopper hun og går på pension efter i alt 38 år med salon på Østerbro.

Buslinjer og byggeri

Akkurat som snakken om Palme har Marianne Nielsen altid været god til at opfange, hvad der er blevet talt om på Østerbro.

Det gjorde hende en overgang for ti år til en del af et fast kommentatorpanel i lokalavisen, hvor hun jævnligt fortalte, hvad samtaleemnet var lokalt.

»Lige nu tales der meget om, hvad der skal ske med Strandboulevarden,« fortæller hun og nævner, at udviklingen af Nordhavn også er noget af det, som optager folk.

I sin tid, særligt da hun var avisens kommentator, var det nedlæggelsen af buslinje 40, som var det store samtaleemne. Noget som kunder i salonen oplevede som et stort tilbageskridt.

Endnu tidligere var hun genbo, da Charlottehaven blev opført. Noget som synes, er særdeles vellykket.

I det hele taget oplever Marianne Nielsen Østerbro som en rart sted at være.

»Folk er glade for at bo her.,« siger hun og nævner, at i takt med, at hun er blevet ældre, er Østerbro blevet yngre.

»Da jeg kom hertil, syntes jeg, at der var et overflod af pensionister. Det er der ikke i dag. Der er også kommet mange caféer og vinbarer gennem årene,« siger hun.

Marianne Nielsen har aldrig selv boet på Østerbro. Hun er vokset op i Valby og Ballerup, har boet i Sverige, hvor hendes mand arbejdede et par år, og de sidste mange år har hjemmet været i Greve, hvor hun blandt andet nyder sin have.

Den vil hun ofre mere tid på fremover, akkurat som der bliver mere tid til at se familien. Hun overvejer også at gå til motion.

Hos Marianne kører videre på Strandboulevarden med de øvrige ansatte, som kunderne er vant til. Salonen overtages af Rasmus Grasborg, der er en af de velkendte ansigter.

Mindre tryk på nytår

Marianne Nielsen har været frisør gennem hele sit arbejdsliv og har nydt det.

»I 1964 ville jeg egentlig have været ung pige i huset i England, men det måtte jeg ikke. Så kom jeg i lære som frisør.«

Inden Marianne Nielsen stopper helt, skal hun lige have dagene op til nytår med. Der er der tradition for, at folk skal forbi frisøren. Der er dog ikke så meget tryk på som før i tiden.

»Folk får ikke sat og ordnet hår her i samme omfang som tidligere til nytår,« fortæller hun og nævner, at det ikke længere er nødvendigt at holde åbent selve nytårsaftens dag.

Et enkelt år var der gevaldigt tryk på.

»Op til år 2000 var der knald på. Der skulle folk virkelig have opsat hår,« fortæller hun.

Marianne Nielsen takker kunderne for god opbakning gennem årene, og hun nævner, hvor overvældet hun var af antallet af besøgende til afskedsreceptionen tidligere i december.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Kavalkade: Oktober 2018

Klokkespillet giver koncert 1. januar