Bekymrede naboer til den grønne trekant ved i Hørdumsgade ser hellere at et areal på den anden side af Enghavevej under jernbanebroen bliver indrettet til ophold for socialt udsatte. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭

AKB: Send de udsatte over vejen ud af bydelen

SOCIALT. Uegnet, mener Socialforvaltningen om boligselskabets forslag, der aflaster Anker Jørgensens Plads med et område på den anden side af banen.

OPHOLD: Området mellem Sydhavn Station og Hørdumsgade skal ikke bruges som midlertidig aflastning af Anker Jørgensens Plads. Ikke hvis det står til afdelingsbestyrelserne i boligselskabet AKB København, der har boliger begge steder. Det var en del af konklusionen, efter et møde tirsdag før jul.

»Vi kan ikke anbefale området ved Hørdumsgade. Der er en del bekymring blandt beboerne for, at selv en midlertidig placering vil blive permanent,« siger næstformand i AKB Købehavn, Mikkel Warming.

LÆS OGSÅ: Planer om plads for udsatte ved Sydhavn st.

I stedet foreslår selskabet et område på den anden side af banen og Enghavevej, der i forvejen rummer en gammel skaterbane.

»Der gælder nogle af de samme forhold som med området ved Hørdumsgade, tæt på stationen og købmanden,« argumenterer Mikkel Warming. Han meddeler, at boligforeningen vil indkalde til et beboermøde for alle om de alternative muligheder inden vinterferien.

En praktisk mulighed

Aflastningen af Anker Jørgensens Plads er nødvendig, fordi lukningen af Mozarts Plads har presset alle de udendørs brugere sammen på den forholdsvis lille plads.

Forslaget om at bruge området ved Hørdumsgade var en praktisk mulig foranstaltning som samtidig kunne finansieres under Sydhavnens områdefornyelse.

»Det kan stedet under broen ved den gamle skaterbane ikke, fordi det ligger i Bavnehøj, uden for Sydhavnens områdefornyelse,« påpeger formanden for Kgs. Enghave Lokaludvalg, Joan Røge. Hun har bedt Socialforvaltningen om at vurdere AKB’s forslag, hvilket de gjorde torsdag inden jul.

Lyssky aktiviteter

Konklusionen er klar:

’Selvom der nævnes flere positive vurderinger af lokationen, vil vi ud fra et socialfagligt synspunkt ikke anbefale denne lokation, idet at gruppen muligvis vil blive endnu mere udsat. Det er et skjult sted og således ville der kunne opstå lyssky aktiviteter, vold samt kriminalitet i form af stofsalg. Hvis stedet skal fremstå mere åbnet, kræver dette mange ressourcer samt en stor arbejdsindsats, da buskads vil skulle fjernes samt en generel oprydning på stedet,’ skriver socialforvaltningen.

»Så nu står vi med et dilemma, der efterlader alle brugerne på Anker Jørgensens Plads. Det kunne have været rart, hvis vi i det mindste kunne lave en prøve på græstrekanten ved Hørdumsgade,« mener Joan Røge.

Socialforvaltningens vurdering er sendt videre fra lokaludvalgets sekretariat til alle, der skal involveres i en beslutning. Hvornår beslutningen tages er uvist.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Legende tilbage i Kardemomme By

ÅRET DER GIK – JUNI