Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Hidsighedens holdeplads

HÅRDTSLÅENDE SUCCES. Med ansvar, respekt og hård træning har indehaver af Fightworld på Roskildevej 162, Zeshan Yusaf, stor succes med at få unge væk fra gaden.

KAMPSPORT: Koncentrationen lyser ud af de stålsatte øjne, der kigger frem gennem de kampberedte boksehandsker. Et intenst øjeblik før slaget brager igennem stilheden. KAPOW…

14-årige Deniz Yilmaz sender et velafrettet slag mod sin træner Zeshan Yusaf, der driver kampsportscentret Fightworld på Roskildevej 162.

Det er kun lidt mere end to år siden, at Deniz Yilmaz første gang trak i boksehandskerne, men den kort tid til trods kan han allerede kalde sig både dansk og nordisk mester. Og kampsporten har bragt flere fordele med sig, fortæller den unge bokser:

»Før i tiden havde jeg et voldsomt temperament, og jeg var altid vred. Da jeg skulle til min første kamp, havde jeg sådan en følelse af, at jeg skulle ind og dræbe min modstander. Han skulle simpelthen bare smadres, og jeg vandt da også kampen, men det var egentlig mest held. Hvis jeg havde mødt en modstander, der var meget klogere end mig, så havde han kørt mig helt ud over kanten. Siden har Zeshan (Yusaf, red) lært mig at beherske mit temperament,« fortæller han.

Fra børnehold til intstruktør

Avisen møder Deniz Yilmaz en mandag eftermiddag, hvor han træner klubbens børnehold. En opgave, han er både stolt og glad for:

»Jeg begyndte selv på børneholdet i sin tid, og dengang tænkte jeg, at jeg en dag ville være instruktør på børneholdet. Det er jeg nu, og det er rigtig fedt. Man føler, man har et ansvar for, at børnene lærer noget, så de bliver ligeså gode som mig en dag, og det betyder meget,« siger den 14-årige instruktør.

Disciplinen tager man med sig

Det er da også nogle gode erfaringer, Deniz Yilmaz kan give videre til børnene. Under Zeshan Yusafs kyndige vejledning har han nemlig fået en masse værktøjer, der også gavner i hverdagen:

»Man lærer meget disciplin af at komme heroppe, hvor man eksempelvis skal komme til tiden. Kommer man mere end 12 minutter for sent, koster det 50 armbøjninger og 50 mavebøjninger. Det har også lært mig at møde til tiden i skolen. Tidligere kom jeg ofte for sent, fordi jeg ikke gad at stå op for at gå i skole, men der har Zeshan lært mig, at jeg skal koncentrere mig i skolen og gøre en indsats. Det er så også blevet meget nemmere, efter jeg er begyndt til kampsport. Jeg er slet ikke så vred og hidsig længere,« fortæller Deniz Yilmaz.

Resultaterne i ringen taler da også for sig selv, men den unge bokser er slet ikke nået langt nok endnu, hvis man spørger ham selv:

»Jeg drømmer om at vinde verdensmesterskabet for professionelle, det kunne være fedt. Derfor træner jeg næsten hver dag,« fortæller han.

Næverne bruges konstruktivt

Deniz Yilmaz er langtfra den eneste unge, der har fået vendt blikket i en bedre retning af at bruge kræfterne i bokseringen frem for på gaden. Det fortæller indehaver af Fightworld, Zeshan Yusaf:

»En anden af vores unge boksere, ville tidligere rigtig gerne være en del af bandemiljøet, som han talte meget om. Derfor valgte vi, at give ham mere ansvar heroppe, så han fik en hobby at gå op i, og så han ikke havde så meget tid til at hænge på gaden. Han er nu blevet en af vores instruktører, og han går super meget op i det. Han skal møde klokken 16.00, men ofte er han her allerede klokken 14.30,« forklarer træneren.

Det er efterhånden 20 år siden, at Zeshan Yusaf selv trådte ind i kampsportens hårdtslående univers, og siden har han uddannet sig til både leder og pædagog med fokus på udsatte unge. Men hvad er det så kampsporten kan?

»Nogle af drengene har tidligere mest brugt næverne til at kommunikere med. Gennem kampsporten får de brugt deres kræfter på en god og konstruktiv måde. Her bruger de næverne til at køre kroppen helt ned, så hjernen efterfølgende er mere dæmpet,« forklarer Zeshan Yusaf og fortsætter:

»Nogle gange, når jeg har været med Deniz til stævne, er han kommet ud og har været utilfreds med sig selv. Der siger jeg altid, at der er læring i alt, hvad vi foretager os. Selv når man taber, kan man tage positiv læring med fra det. Sådan er det også på arbejdsmarkedet, hvor man nogle gange får en irriterende opgave. Der kan man jo heller ikke bare give op. Reglen i Fightworld er, at vi ikke giver op, uanset hvilken udfordring, vi står over for. Vi kører færdig, uanset om vi kan lide det eller ej.«

Nej tak til mobning

I Fightworld er mobning forbudt og respekten en selvfølgelighed. Udsat ung, kriminel eller noget helt tredje. Uanset hvem man er, er man velkommen i bokseringen på Roskildevej 162:

»Her har vi fokus på disciplin og respekt, og de unge lærer, at man skal behandle hinanden ordentligt og ligeværdigt. Hvis Deniz eksempelvis ikke kan styre sit temperament en dag, bliver han ikke smidt på gaden, så går vi i dialog i stedet. Der er jo altid en grund til at tingene sker,« forklarer Zeshan Yusaf.

Kapow… thaiboksetræneren afbrydes af slaget fra en lille piges pink boksehandske, der rammer modstanderens parade med en lige venstre.

Børnenes time er forbi og snart venter de hårdtslående mænd og kvinder på kampholdet. Se flere billeder på Minby.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

ÅRET I BILLEDER: Husker du juni 2018?

Husker du 2018? Juni