På en skæv vej mod et godt nytår

Nytårsaften. Mange nytårsaftener er gode, men alt for ofte er de endt i hovedpiner.

Af Githa Schultz

 

Det med lidt underlige skæve nytårsaftener, der virkelig er gået op i hat og briller, startede for mit vedkommende allerede i 9. klasse på Enghave Plads Skole.

Anne og jeg var vilde med Benny, der gik nogle klasser over. Vi skulle til nytårsaften i Haderslevgade. Anne og jeg var solidariske skoleveninder. Så vi trak lod om Benny. Jeg vandt. Men indså at Anne var mere glad for ham og forærede Benny væk igen. De endte med at blive gift og få tre-fire børn.

 

En anden nytårsaften havde jeg inviteret nogle venner, der var lidt frækkere end politiet tillader i forhold til narkotika.

For i løbet af nytårsaften opdagede jeg gemt kokain i en lille pose i mit israelske stykke koralrev i vindueskarmen. Jeg blev rasende og skyllede kokainen hemmeligt ud i toilettet og anbragte brun rørsukker i koralrevet i stedet. Den åbenbart dårlige hash ligesom det russiske splejse bidrag af en billig champagne, fik en af vennerne til at gå ud som et After Christmas Partylys og i hashbrædderne kl 20. Og mens jeg stod med de sørgelige madrester i køkkenet og vaskede op, går jeg ind i stuen, og der sidder den stadig oprejste ven i gang med at sniffe en bane brun rørsukker på mit CD cover med Celine Dion, der i baggrunden synger Titanic melodien.

Tårer og halsbetændelse

Nytår 1999 slog min kæreste op 30. december og en kæmpefest med hans venner endte i vasken. Jeg endte i sengen d. 31. december med halsbetændelse og var noget trist. Men midt i tårer og halsbetændelse, var det et TV program og tilbud om en first aid nytårsnedturs ambulanceudrykning, hvor man dog skulle filmes med tudefjæs, hvis man kvalificerede sig som et trist ensomt eksempel på nytårsaften, og få kransekage og champagne med. Jeg steg nærmest op som en glad raket af sengen, optimistisk, tørrede jeg øjnene, da jeg ringede ind til ”nødhjælpen”. Men min nytårsnedtur var ikke trist nok, så nej desværre og så gik i Maude seng igen.

40 i feber på færgen

Oslofærgen nytårsaften med 40 i feber. Man skal ikke sejle med mellemøresbetændelse. Jeg havde ovenikøbet takket være en god veninde »VIP-gratis-drinks-all-included-adgang« til øverste dæk. Og mens båden lystigt gyngede kl. 24, lå jeg i køjen på underste dæk og pendulerede mellem køjen og talte med Ulrik i det store hvide telefonrør. Der fik jeg søsygen at mærke og får stadig kvalme bare ved tanken om en Oslofærgen i rørte vande.

Jeg kunne egentlig desværre blive lidt ved. Jeg har holdt nytårsaften i Grækenland, Tyskland, Italien og USA. Nogle værre end andre. Helt sikkert er det, at uanset om din bliver god eller ligesom en del af mine, dårlige, er du aldrig alene om det. Uanset udfaldet. Godt nytår kære læsere vi ses straks i 2019.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

ÅRET DER GIK – MAJ

0

ÅRET I BILLEDER: Husker du juni 2018?