Socialmaraton i Amager Strandpark. Foto: Jens Berthelsen.
in , ,

Elsker 😍

Nytårsløb for syge børn og unge

MARATON. 113.000 kroner. Så mange penge donerede Kastrup Rotaryklub til Rigshospitalets BørneUngeProgram sidste år. Pengene er overskuddet fra Socialmarathon, som finder sted på Amager hvert år 31. december.

HELE ØEN: Når børn og unge bliver ramt af en kronisk sygdom, tager vores sundhedssystem sig af selve behandlingen og Rigshospitalet tager sig af de vanskeligste tilfælde.

Men for de unge kronikere er det svært at leve et normalt ungdomsliv og de konfronteres med dybe eksistentielle spørgsmål, som er tunge at bakse med, mens de fleste jævnaldrende lever et sorgløst liv.

Derfor har Rigshospitalet et specielt BørneUngeProgram, som styrker de unges selvvværd og livsglæde.

Siden 2001 har Socialmarathon bidraget med mere end en million kroner, og ved en sammenkomst på Rigshospitalet kunne Kastrup Rotaryklubs præsident, Carl Gustav Johannsen, overdrage en stor check på 113.000 kroner til lederen af programmet, Charlotte Blix, som kunne fortælle, at erfaringerne fra programmet deles med landets øvrige sygehuse.

Charlotte Blix havde taget en af sine medarbejdere med, som sammen med to unge deltagere i programmet gav en gribende beretning om, hvordan deres deltagelse i programmet havde lært dem at sameksistere med den fjende, som de først så i deres sygdomme, ja faktisk at forlige sig med den.

Anderledes løbskoncept

Kastrup Rotaryklubs leder af Socialmarathon, Peter Hofman-Bang, fortalte kort om konceptet med et anderledes marathonløb, som er en mellemting mellem et eventløb og et charityløb:

Man løber i grupper med fartholder og kommer i mål samtidigt

Der er nogle hyggelige depoter undervejs

For mange af løberne er det afslutningen på årets marathonløb og nogle løber med lidt udklædning i dagens anledning

Alle er vindere, men nogle vinder flotte lodtrækningspræmier fra løbets mange sponsorer. Overskuddet går til et godt formål.

Man kan vælge en hel, halv eller kvart marathon og efter målgang klokken 13 ved Kastrup Svømmehal skåles der godt nytår og en kendt person holder en kort nytårstale. Sidste år var det Tårnbys nye borgmester Allan S. Andersen, som dermed ’tyvstartede’ sin embedsperiode 11 timer før den officielt begyndte. Hvem årets taler bliver, er altid en hemmelighed indtil sidste øjeblik.

Og hvad med vejret på dagen?

»Det har endnu aldrig været nødvendigt at aflyse, men der var da et år, hvor løberne blev noget udfordret af at løbe i strid snestorm langs Amager Strand,« smiler Peter Hofman-Bang, som glæder sig til, at de cirka 150 barske løbere også i år løber en god sum penge ind til de unge kronikere.

Charlotte Blix rundede af med at fortælle, at hun selv har deltaget i Socialmarathon og specielt husker de fantastiske depoter rundt på ruten med alskens lækkerier.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Julekrybbernes julekrybbe

SF foreslår flere motionsredskaber i det fri