Arkivfoto: Martin Sørensen
in ,

Sur 😠

By & Havn leder efter partnere til Stejlepladsen

BYUDVIKLING. Høringsfristen til lovforslaget der affreder Stejlepladsen udløber 6. januar. Senest 25. januar skal By & Havn have tilkendegivelser fra eventuelle partnere til udvikling af 550 boliger.

PROJEKT: Med henvisning til kommunens Budget 2019 søger By & Havn nu partnere til at udvikle ’et areal ved Bådehavnsgade med ca. 550 boliger,’ skriver de i deres nyhedsbrev.

Arealet kendes måske bedre som Stejlepladsen, der stadig er fredet.

Ifølge nyhedsbrevet er planen, ’at området skal udvikles til overvejende udlejningsboliger, herunder 25% almene boliger.’

Kommunen og staten har til stor lokal frustration valgt at ophæve fredningen ved lov med et forslag, der stadig er i høring.

Fokus på bæredygtighed

Men udfaldet er åbenbart givet, mener man i By & Havn, der selv gerne vil være langsigtet ejer af op til 50% af det udviklingsselskab, der skal stå for byudviklingen.

’Målsætningen er, at udvikle et grønt, mangfoldigt og varieret byområde med fokus på bæredygtighed og fællesskab. Projektet er endnu kun fastlagt på et overordnet plan, så der er gode muligheder for at deltage i udviklingen helt fra starten og præge hele området.

Vi leder efter en økonomisk solid samarbejdspartner – gerne institutionelle investorer el. lign. Samtidig leder vi efter en samarbejdspartner, der har dokumenterede erfaringer med byudvikling og meget gerne med innovative, grønne og bæredygtige indslag,’ skriver By & Havn i nyhedsbrevet.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Store projekter skal udskydes – cykelsti og Sortebro må vente

Fælleselevråd har valgt medlemmer