KB er årets fodboldklub. Foto: Sofie Reimer/DBU København

KB årets fodboldklub i København

FODBOLD: KB Fodbold er udnævnt til ’Årets Klub 2018’ blandt DBU Københavns 150 medlemsklubber.

Valget begrundes med KB Fodbolds evne til at prioritere såvel bredde som elite med sportslige tilbud fra vugge til grav og for aktivt at tage ansvar for at udvikle fodbolden i København.

KB har fodboldaktiviteter fra U3 til +70. Klubben har de seneste ti år oplevet en markant vækst og har mere end fordoblet medlemsantallet, så der i dag er flere end 1.800 aktive fodboldmedlemmer og 300 frivillige, som står bag KB’s mere end 120 turneringshold. Tal der gør Frederiksberg-klubben til en af landets største fodboldklubber.

KB har arbejdet målrettet med fastholdelse og har i dag fire U19-drengehold tilmeldt DBU Københavns turneringer, hvilket er en sjældenhed. Klubben har også mixhold, som giver 30 børn med fysisk handicap mulighed for at finde glæden ved fodbold. Derudover har KB arbejdet med at skabe nogle meget tydelige rammer for forældresamarbejdet, hvor god tone og respekt er blevet et naturligt udtryk til både træning og kamp.

Som noget nyt i 2018 har KB etableret en pigeafdeling for de yngste årgange (U5-U8), der arbejder ud fra den samme sportslige model og med samme ressourcer, veluddannede trænere, support og sportslige koncept som drengene.

KB er ofte vært for DBU’s lokale trænerkurser, ligesom klubbens frivillige ledere er aktive i DBU Københavns netværkfor formænd, ungdomsformændog administrativt ansatte.

Keld Jørgensen, formand for KB Fodbold, siger om hæderen:

»Æren skal tilskrives fodboldafdelingens mange frivillige trænere, forældre og ikke mindst aktive drenge og piger – børn som voksne – hvis engagement dagligt bidrager til skabe et fodboldmiljø uden lige.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Børnenes Dyremark vinder 15.000 kroner

ÅRET I BILLEDER: Husker du januar 2018?