Forfatteren Mikael Rømer. Foto: Martin Sne
in ,

Fra plakater til bog på ti år

SPÆNDING: Måske så du for ti år siden nogle plakater hænge rundt omkring på Østerbro, der handlede om Tom Ruslands liv.

Meningen var, at der skulle være en fortsat historie, som man jævnligt kunne blive opdateret om, når plakaterne blev udskiftet.

Det holdt dog op. Til gengæld har Mikael Rømer, som har boet på Vennemindevej siden 2005, udsendt ’Tom Ruslands manuskript’ ti år senere.

Historien, der primært udspiller sig i København, er en fiktiv fortælling, som dog bygger på forfatterens erfaring fra ti år som journalist på Christiansborg, hvor du måske har hørt ham i radioen hos DR i programmer som Radioavisen og det politiske magasin Slotsholmen.

»Bogen er ikke min kommentar til dansk politik, men jeg har brugt min viden – om politik og journalistik – til at vise et billede af et samfund i samfundet. Man bliver overrasket over, hvordan politiske aftaler nogle gange kommer i stand. Jeg har så ganget og divideret lidt,« siger han om bogen om Tom Rusland, der må lægge navn til et kontroversielt manuskript med sprængfarlige politiske oplysninger fra blandt andet Europa-Kommissionen.

Mikael Rømer har i øvrigt for nylig skiftet job fra Danmarks Radio til Skatteministeriet, hvor han arbejder i en afdeling med langsigtet kommunikation. thof

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Frimurerne hjælper trængte familier

Nyt fund bekræfter: Københavns historie skal skrives om