Tre af hestene er af racen Dansk Varmblod og den fjerde er en Oldenborg. Foto: Dragør Kommune.

Like 👍

Politiheste er flyttet til Dragør

NYE BORGERE. De nyindkøbte politiheste er flyttet ind i Dragør Kommune. Her er hestene  opstaldet på en lokal gård.

AF JAN JEPPESEN

jje@amagerbladet.dk

DRAGØR: En gård i Dragør har fået fire nye, uniformerede beboere. De nyindkøbte politiheste er nemlig flyttet ind i kommunen og er opstaldet på en lokal gård, hvor der er ridebane.

»Vi er meget glade for det hjem, vi har fundet til vores nye kolleger. De er faldet godt til herude, og træningen går rigtig godt,« fortæller vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard, der er ansvarlig for politihestene, i en pressemeddelelse.

Med hestenes tilstedeværelse i Dragør er der også fulgt et lille hold politifolk med, forklarer Jakob Søndergaard:

»Vi har fået et virkelig godt hold ryttere og trænere, som nu har sin faste gang i Dragør, så hvis man ser en uniform eller to mere, end man er vant til på disse kanter, så er de højst sandsynlig en del af vores nye rytterisektion.«

Træner på Christiansborg

Også Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup er glad for kommunens nye indbyggere:

»Jeg glæder mig over, at de første fire politiheste og deres ryttere er faldet godt til i Dragør. Der er også mange fordele for både politi og heste. Kort afstand til København og nem adgang til at komme ud i landet via motorvejsnettet,« udtaler han.

På nuværende tidspunkt træner hestene dagligt både på gården i Dragør, på ridebanen på Christiansborg og omkring Politigården. Hestene skal først være helt trygge og rolige i utrygge situationer med larm og mange mennesker, før de er klar til at patruljere. Til den tid vil de primært blive sat ind som ridende patrulje i turistområder, hvor der er mange mennesker og behov for at have et godt overblik. Desuden vil de blive brugt i forbindelse med begivenheder med mange mennesker som byfester eller honorære begivenheder som Folketingets åbning eller Dronningens fødselsdag.

Vil patruljere i Dragør

»I Dragør vil hestene f.eks. blive brugt til at patruljere om sommeren, når der er mange turister i byen. Men også de store begivenheder som havnefesten, Dragør marked og julemarkederne vil være oplagte muligheder for at bruge hestene på en god måde«» siger Jakob Søndergaard.

Nyheden om politihestene har fået stor opmærksomhed både i lokale og landsdækkende medier. Der har da også været en del journalister og politikere forbi for at hilse på dem. Men selvom man er meget velkommen til at hilse på rytteriet, når man møder dem i gadebilledet, skal de have ro, når de ikke er i tjeneste.

»Vi har valgt ikke at offentliggøre selve adressen på gården, fordi hestene har brug for at have ro, når de er hjemme i stalden. Det håber vi meget, at folk har respekt for,« siger Jakob Søndergaard.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Her skal studerende og flygtninge bo side om side

R: Plads skal opkaldes efter Boris Nemtsov