Svend Ole Nielsen i sin have på Frederiksberg med flere af naboerne. Den røde erhvervsejendom i baggrunden ligger i Valby og har fået tilladelse til at rumme boliger. Foto: Dan Møller
in ,

Skelmosevej: Sagen er ikke slut for naboerne

OVER GRÆNSEN. Kommunens tilladelse til boliger på Skelmosevej 10 i Valby bliver mødt med endnu flere klager fra naboerne både i København og på Frederiksberg.

FORSKEL: »Jeg har gennemgået sagen fra først til sidst og har fundet 24 fejl og mangler,« fortæller Svend Ole Nielsen og lægger et lille hæfte i A4-størrelse på stuebordet i huset på Jasminvej.

»Det er min udvidede klage til Planklagenævnet,« forklarer han. Udvidet fordi han i forvejen har klaget over København Kommunes afvisning af, at han er part sagen, selv om han deler plankeværk med ejendommen i nabokommunen. Klagen er endnu ikke afgjort.

Indbliksgener

Det er til gengæld sagen, der giver dispensation til erhvervsejendommen på Skelmosevej 10. Som vi fortalte i sidste uge har kommunen givet lov til, at bygningen laves om til boliger med tagterasser og altaner. Uden hensyn til naboernes indsigelser om blandt andet indbliksgener. Naboer både i København og på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Københavns Kommune giver grønt lys for boliger på Skelmosevej

’Forvaltningen vurderer, at projektet ikke vil medføre større indbliksgener end sædvanligt og forventeligt i et byområde,’ skriver Københavns Kommune i en kommentar til indsigelserne.

»De har slet ikke taget i betragtning, at vi her på Frederiksbergsiden er et villakvarter. Sådan er vi defineret i Frederiksberg Kommune,« siger Svend Ole Nielsen om fejl 15 ud af de 24.

Flere naboer klager

Af andre væsentlige fejl ud over indbliksgenerne og områdebetegnelsen nævner han 11 tilfælde af højdefejl i sin klage, der også finder vej til borgerombudsmanden i København.

Heller ikke naboerne i Valby har fået noget ud af deres indsigelser og klager ligesom Svend Ole Nielsen. Sagen blev afgjort i kommunen 4. december og der er fire ugers frist til at klage over afgørelsen.

LÆS OGSÅ: Nye boliger lige på grænsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Lystfest i den mørke tid

Se billederne: Alfred Nobels Bro blev indviet