Gitte Hansen foran drømmebutikken på Peter Bangs Vej, hvor kunderne bliver præsenteret for et bredt udvalg af tidsløse og elegante krystalglas - til hverdag, fest eller som gaveidé. Foto: Martin Sørensen.
in , ,

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Krystallerne på Peter Bangs Vej: Gittes helt egen drømmebutik

MÅNEDENS FREDERIKSBERGBUTIK. Crystal Copenhagen på Peter Bangs Vej har kun eksisteret siden april. Kvinden bag butikken er 53-årige Gitte Hansen, der egentlig kommer fra restaurationsbranchen, men kalder det en drøm at få lov til at lange farvestrålende krystalglas over disken. Butikken er kåret til ‘Månedens Frederiksbergbutik’ for november.

AF JAN JEPPESEN

jje@amagerbladet.dk

KÅRING: Der er en duft af hjertevarme over den lille butik på Peter Bangs Vej 107. Her byder 53-årige Gitte Hansen sine kunder velkommen med chokolade og slik i et skønt mix af farvestrålende og glinsende krystalglas, der kan mætte de fleste sanser.

Crystal Copenhagen er kåret til ’Månedens Frederiksbergbutik’ i november af Frederiksberg Bladet og Danske Bank på baggrund af anbefalinger fra læsere og brugere på Facebook.

»Det er fantastisk. Jeg kender godt til prisen, men at jeg selv skulle få den, er en stor overraskelse,« forklarer Gitte, der åbnede butikken i april.

Min søsters pejs

»Det begyndte egentlig som en fritidsbeskæftigelse. Jeg kørte en tur til Polen, fik lavet nogle aftaler og købte et parti med hjem, der blev solgt fra privaten og en café på Østerbro. En dag kørte jeg så forbi her på Peter Bangs Vej og opdagede, at lokalet var ledigt. Det kostede egentlig ikke så meget at åbne. Min familie hjalp til med at få malet, tapetseret og vasket gulv. Og møblerne har jeg bare stjålet fra nogle familiemedlemmer som f.eks. min svogers stol og min søster pejs. Jeg har egentlig kun investeret i et par glasskabe fra Ikea til 400 kroner. Men jeg kan ikke rigtig besøge min familie mere, for så tager jeg bare noget med til butikken,« griner Gitte.

Jeg lærer af kunderne

Med en fortid i restaurations- og cateringbranchen er det noget af et karriereskifte, men Gitte var ikke skræmt ved tanken om, at hun faktisk ikke havde kendskab til krystalglas.

»Jeg er kvinde, og krystalglas er noget, der glimter. Det kan vi gode lide. Jeg tænkte, at min viden måtte komme undervejs. Jeg har en masse kunder, der spørger om alt, og så undersøger jeg det. Men der er også kunder, der ved en del, og så lærer jeg noget nyt,« fortæller Gitte.

Krystalglassene købes ind i Polen og Tjekkiet, og Gitte har efterhånden opbygget en stor kundekreds.

»Jeg brugte de sociale medier til at komme i gang. Jeg tror, det kører godt, fordi det er en niche. Der er ikke rigtig nogen krystalbutikker i København, og så har jeg jo de farvede krystaller, som man ikke kan få så mange andre steder. Det er helt klart noget, der sælger godt. Jeg har lige solgt et større parti til en virksomhed, og det hænder, at folk kommer ind for at købe glas til en festlighed lejlighed,« siger Gitte, der nu er nomineret til kåringen som årets Frederiksbergbutik.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skelmosevej: Sagen er ikke slut for Svend

Ungdomsboliger i fire etager