Svend Ole Nielsen i sin have sammen med flere af naboerne. Den røde erhvervsejendom i baggrunden ligger i Valby og har fået tilladelse til at rumme boliger. Foto: Dan Møller

Skelmosevej: Sagen er ikke slut for Svend

OVER GRÆNSEN. Københavns Kommunes tilladelse til boliger på Skelmosevej 10 i Valby bliver mødt med endnu flere klager fra naboerne på Frederiksberg.

FORSKEL: »Jeg har gennemgået sagen fra først til sidst og har fundet 24 fejl og mangler,« fortæller Svend Ole Nielsen og lægger et lille hæfte i A4-størrelse på stuebordet.

»Det er min udvidede klage til Planklagenævnet,« forklarer han. Udvidet fordi han i forvejen har klaget over København Kommunes afvisning af, at han er part sagen, selv om han deler plankeværk med ejendommen i nabokommunen. Klagen er endnu ikke afgjort.

Det er til gengæld sagen, der giver dispensation til erhvervsejendommen på Skelmosevej 10. Som vi fortalte i sidste uge har kommunen givet lov til, at bygningen laves om til boliger med tagterasser og altaner. Uden hensyn til naboernes indsigelser om blandt andet indbliksgener. Naboer både i København og på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Københavns Kommune giver grønt lys for boliger på Skelmosevej

’Forvaltningen vurderer, at projektet ikke vil medføre større indbliksgener end sædvanligt og forventeligt i et byområde,’ skriver Københavns Kommune i en kommentar til indsigelserne.

»De har slet ikke taget i betragtning, at vi her på Frederiksberg-siden er et villakvarter. Sådan er vi defineret i Frederiksberg Kommune,« siger Svend Ole Nielsen om fejl 15 ud af de 24.

Af andre væsentlige fejl ud over indbliksgenerne og områdebetegnelsen nævner han 11 tilfælde af højdefejl i sin klage, der også finder vej til borgerombudsmanden i København.

LÆS OGSÅ: Nye boliger lige på grænsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Historisk samarbejde på kunstbanen

Krystallerne på Peter Bangs Vej: Gittes helt egen drømmebutik