BaneDanmarks grønne område ved Sydhavn Station er udset til at aflaste Anker Jørgensens Plads som et nyt supplerende byrum til socialt udsatte. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠

Planer om plads for udsatte ved Sydhavn st.

SOCIALT. Den grønne trekant mellem Hørdumsgade, Enghavevej og Sydhavn Station er tænkt som aflastning for Anker Jørgensens Plads efter lukningen af Mozarts Plads.

OPHOLD: »Vi kan ikke tvinge folk nogen steder hen, men Anker Jørgensens Plads trænger til at blive aflastet,« siger lokaludvalgsformand fra Kgs. Enghave, Joan Røge. Ifølge hende skulle man allerede fra 1. december have været klar med græstrekanten ved Hørdumsgade som en mulighed, der skulle prøves af i tre måneder. Men foreløbig er planerne løbet ind i flere møder. 5. december mødtes lokaludvalget, områdefornyelsen, boligforeningen AKB, Kvartershuset og Sydhavnscompagniet med Teknik- og Miljøforvaltningen for at beslutte om området skulle tages i brug.

Boligforening i møde

Der blev dog ikke taget en beslutning. Til gengæld indkaldte AKB alle sine afdelingsbestyrelser til møde i morgen.

»Vi skal tage hensyn til alle vores beboere og sørge for acceptable forhold for alle,« siger Mikkel Warming, der er næstformand i AKB.

Boligforeningens lejligheder ligger både ved Anker Jørgensens Plads og i Hørdumsgade.

»Og mange af brugerne på pladsen bor også i AKB,« påpeger Joan Røge.

Andre har allerede udtrykt deres utilfredshed med planerne. Et anonymt ’Opråb’ smykkede i sidste uge blandt andet husdørene på P. Knudsens Gade og opfordrede til at dele utilfredsheden med overborgmesteren.

Andre løsninger

Der er også andre løsninger i spil, men græstrekanten er ideel, vurderer serviceområdechef John Pape fra Teknik- og Miljøforvaltningen i et svar til borgerrepræsentanten Finn Rudaizky (DF):

’Der er forholdsvis langt over til naboerne på Hørdumsgade, der står en gasstation fra Hofor, som delvist afskærmer området, og det er tæt på Netto, hvilket er vigtigt for brugerne,’ skriver han.

Det bakkes op af lokaludvalgsformanden.

»Brugerne vil ikke gemmes væk, de føler sig mere trygge ude i det fri, hvor de kan ses. Og der er altid liv til og fra stationen,« forklarer Joan Røge.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Crystal Copenhagen er Månedens Frederiksbergbutik

Trafiklegeplads i fare to uger før start