Ronni Abdel Razak har vandpibeforretningen Caesar Shisha på Nørrebrogade. Han elsker især Nørrebro om sommeren, hvor alle sidder ude om aftenen og hygger sig uanset baggrund. Foto: Dan Møller
in

Elsker 😍

»På Nørrebro er alle ligeglade med, hvor du kommer fra«

FÆLLESSKAB. Ronni Abdel Razak ejer vandpibeforretningen to huse fra Boy’s Shawarma på Nørrebrogade. Han synes, at hele København burde være som Nørrebro, og at byen ikke burde være opdelt i forskellige bydele.

KULTUR:Ronni Abdel Razak griner, da ejeren af Boy’s Shawarma kommer med en hentydning om, at de to gamle venner faktisk ser mere til hinanden, end han gør til sin egen kone. Det er vist ikke helt forkert. Begge har de forretning på Nørrebrogade med kun frisøren i mellem sig, og Ronni Abdel Razak kommer gerne forbi minimum én gang om dagen for at spise en kylling eller to, som han selv formulerer det med et grin.

»Sådan er det, når man har forretning her. Nu har Samet (ejeren af Boy’s Shawarma, red.) og jeg kendt hinanden i mange år, men man kender hinandens ansigter, og man kender hinanden på en eller anden måde,« siger Ronni Abdel Razak, som elsker at have butik på Nørrebro.
»Det er fedt at have forretning i et område, der er kulturelt samlingspunkt for så mange,« siger han.

»Det er det vildeste«
Han bor på Frederiksberg, men er født på Nørrebro.
»Jeg kommer nok også mere på Nørrebro, end jeg gør på Frederiksberg, for jeg har mange venner her på Nørrebro« siger han og smiler.

Han kigger ud af vinduet på Den Røde Plads og fortæller, at han synes, det fedeste ved Nørrebro er stemningen om sommeren, hvor alle folk er ude.

»Det er det vildeste. Alle sidder ude, der er musik døgnet rundt, og det bliver næsten ikke mørkt. Vi lukker forretningen klokken 21, men plejer at sidde ude og hygge indtil midnat, for der er masser af liv,« siger han og lyser helt op ved tanken om sommerstemningen på Nørrebro.

København burde være ét
Hvad er det værste ved Nørrebro?

Han tænker sig om lidt.
»Jamen, det er banderne, det er det eneste. En gang i mellem er det anstrengende,« siger han og trækker på skuldrene.

Han mener dog, at resten af København kan lære meget af Nørrebro.

»Hvis hele København havde været som Nørrebro, havde det været det fedeste sted. Her er meget mere åbent, alle er ligeglade med, hvor du kommer fra. Se bare Den Røde Plads om sommeren. Der taler folk alle mulige sprog, som flyder sammen, og det er fedt. Det var meget bedre, hvis København ikke var delt op i Vesterbro, Østerbro, Nørrebro og noget nord for København, hvor de slet ikke kigger til Nørrebro,« siger Ronni Abdel Razak.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Sidste udkald for De Underjordiske

Vesterbro til kamp for Projekt Hjemløs