De skæve boliger bliver rækkehuse i ét plan med en lille baghave. Dertil kommer et fælleshus. Visualisering: Leth & Gori

3B skal bygge ’skæve boliger’

TÅRNBY: Boligforeningen 3B skal bygge 34 boliger – også kaldet ’skæve boliger’ – til hovedstadens hjemløse. Det har Københavns Kommune givet grønt lys til, og nu er kontrakten med entreprenøren 3B skrevet under.

10 af de nye skæve boliger skal ligge på Hulgårdsvej i København NV, men de resterende 24 får hjemme i Kastrup med 12 boliger på henholdsvis Oliefabriksvej og Kongelundsvej.

»Jeg er glad for, at der nu kommer 34 nye skæve boliger til vores hjemløse. Vi har et stort behov for disse boliger til vores hjemløse, og jeg håber, at vi kan få bygget endnu flere i fremtiden,« siger Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune.

»Selv om det er på en ærgerlig baggrund, så er jeg en glad formand i dag. Vi kan simpelthen ikke vende det blinde øje til de mange hjemløse. Som almen boligforening løfter vi en samfundsopgave, der blandt andet går ud på at tilbyde et hjem til alle. Også dem, der ikke hører til i de sociale grupper, som de fleste af vores beboere,« siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

Det går den forkerte vej med antallet af hjemløse. Den seneste optælling fra 2017, som VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd står bag, viser, at der i dag er mere end 6.600 hjemløse i Danmark. Det er en stigning på otte procent i forhold til 2015. 22 procent af dem lever i Københavns Kommune.

Ifølge planen begynder byggeriet i starten af 2019, og i begyndelsen af 2020 er de klar til indflytning.

De 34 nye skæve boliger skal bygges efter et nyt byggekoncept, hvor der bygges med mere robuste materialer end ved tidligere skæve boliger. Dermed holdes omkostningerne til vedligeholdelse nede og husene flotte i længere tid.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Vesterbro til kamp for Projekt Hjemløs

ANNONCE: Få en snak med Venstre i Frederiksberg Centret idag!