27-årige Samet Erman har ejet Boy¿s Shawarma i seks år. Han har rødder i Tyrkiet, men er opvokset i Nivå og Valby. Han bor i dag i Brøndby, men ville gerne bo på Nørrebro. »Der er totalt dødt på Vestegnen, jeg kan meget bedre lide at være her, hvor der er liv. Men min kone vil ikke bo på Nørrebro, slet ikke efter det, der er sket, med skyderier og så videre,« siger han.
in

Elsker 😍 Like 👍

Hos Boy’s er kyllingen sprød og kærligheden til Nørrebro stor

IKONISK SHAWARMABAR. Fra vinduerne i Boy’s Shawarma på Nørrebrogade kan man følge med i livet på Nørrebro. Ejer Samet Erman har gennem de seneste seks år ejet forretningen, hvor der hver dag langes mellem 200-300 grillede kyllinger over disken til sultne nørrebroere.

VELBEKOMME: »Én kylling, tak.«

Den ældre mand tager stokken over i den anden hånd, mens han finder kontanter frem og betaler for den rygende varme kylling, som Samet Erman netop har taget af rotisseriet og pakket ind i stanniol.

»Det er klart kyllinger, vi sælger mest af. I løbet af en dag sælger vi mellem 200-300 kyllinger. Nogle hele og nogle i pita,« fortæller ejer af Boy’s Shawarma Samet Erman, da den ældre mand åbner døren ud til gaden, og kold luft skærer sig ind i det varme, kyllingeduftende lokale.

Boy’s Shawarma har ligget på Nørrebrogade 212 i knap 20 år, og på trods af navnet er det i højere grad de flammegrillede kyllinger end shawarmaen, der lokker folk til fra nær og fjern. Der er travlhed i biksen, og ofte står folk tæt, når klokken nærmer sig spisetid.

»Derfor kunne jeg godt tænke mig at udvide, for der er ikke plads nok. Mellem klokken 16 og 20 er der fyldt herinde,« siger 27-årige Samet Erman og kigger rundt i det lille lokale, der består af køkken, to siddepladser ved vinduet, et køleskab og den store ovn, hvor rækker af kyllinger på spyd drejer rundt.

Får en løftet pegefinger

Om sommeren har han stillet borde og stole ud på Den Røde Plads, så hans gæster kunne nyde kyllingen ude i sommervejret, men så er kommunen kommet efter ham, forklarer han.

»Jeg blev ved med at få advarsler, fordi jeg ingen tilladelse har. Jeg har ellers søgt om lov til det, men når jeg har sagt det til kommunen, siger de ’de er ved at behandle sagen’. Men det tager så lang tid – de skal jo bare sige ja eller nej,« siger han og trækker opgivende på skuldrene.

Konen tør ikke bo i 2200

Samet Erman elsker stemningen og det liv, der er på Nørrebro, særligt om sommeren hvor det hele bobler på pladsen til langt ud på aftenen. Selv bor han dog ikke på Nørrebro, men i Brøndby, fortæller han og understreger med et glimt i øjet, at det sådan set ikke var hans beslutning.

»Der er totalt dødt på Vestegnen, jeg kan meget bedre lide at være her, hvor der er liv. Men min kone vil ikke bo på Nørrebro, slet ikke efter det, der er sket, med skyderier og så videre. Der har jo også været skyderi lige ude foran forretningen. Hun kommer fra Holbæk, så hun er ikke vant til den slags. Jeg er efterhånden vant til det, jeg har set lidt af hvert,« siger han og griner.

Han lægger dog ikke skjul på, at han er træt af den store opmærksomhed omkring bandekriminaliteten på Nørrebro og ikke mindst af det fokus, der har været på det stykke fortov lige uden for hans forretning, hvor et skyderi fandt sted i sommeren sidste år.

»Jeg har måttet jage tv-journalister væk flere gange, når der har været skyderi, for selvom der ikke er foregået noget inde i min forretning, fokuserer de på den med kameraet,« siger han, tydeligt frustreret over at blive forbundet med de negative historier om området.

En royal gestus

For ham er det vigtigt, at det også bliver fortalt, at Nørrebro er meget andet end banderne. Selv holder han meget af det fællesskab, der er i området.

»Jeg taler meget med mine kunder og får et forhold til dem. Så hvis jeg møder dem på gaden, standser vi op og snakker om, hvordan det går,« siger han med et smil og vinker ivrigt igen til én, der går forbi og forretningen.

»Mine venner siger, at jeg er lidt ligesom dronningen, fordi jeg vinker hele tiden,« siger han med et grin og tilføjer:

»Jeg kender rigtig mange her på Nørrebro, så der er mange at vinke til.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Bygherre fjerner mere af skorstenen i slagtergårdene

Kirsten Birgit har fået en fix idé