Store Solvænget på Remisevej, hvor Solvang Centret tidligere lå, er et af tre kommende projekter med almene boliger, som Økonomiudvalget har godkendt. Illustration fra projektbeskrivelsen.
in ,

Elsker 😍

Grønt lys for 126 nye almene boliger

BOLIGMASSE. Sundby får 126 nye almene boliger fordelt på tre projekter på Strandlodsvej, Ved Amagerbanen og Remisevej. Der bygges både almene familieboliger, heraf 66 som rækkehuse, og ungdomsboliger.

SUNDBY: Der skal bygges 126 nye almene boliger i Sundby. Det vedtog Københavns Borgerrepræsentation torsdag aften på sit møde. Der er tale om tre forskellige boligprojekter.

Der opføres 16 almene familieboliger som et bofællesskab og fire ungdomsboliger på Ved Amagerbanen 29 af det almene boligselskab DFB.

På Strandlodsvej 11 opfører samme boligselskab fire almene familieboliger og 36 ungdomsboliger – heraf et antal særligt billige boliger til boligsocial anvisning.

Endelig opføres der på Remisevej 1-25, hvor Solvang Centret tidligere lå, 66 almene familieboliger af boligforeningen 3B. De opføres som rækkehuse samtidig med, at en større privat boligudvikling er undervejs i samme kvarter.

Det ventes, at opførelsen af de kommende almene boliger begynder i 2019.

Plads til alle pengepunge

Siden 2011 har kommunens politikere afsat over 1,4 milliarder kroner til finansieringen af 6.500 nye almene boliger, hvoraf de første cirka 1.400 er taget i brug, oplyser kommunen.

Målsætningen er at opføre 8.200 nye almene boliger frem mod 2025. Almene boliger udgør i dag cirka 20 procent af den samlede boligmasse i Københavns Kommune.

Det er kommunens målsætning, at denne andel minimum skal fastholdes i takt med, at København udbygges for at sikre en mere blandet by, hvor der både er plads til familier, studerende og københavnere uden den store pengepung.

Priser i almene boliger

I København koster en 35 kvadratmeter almen ungdomsbolig cirka 3.500 kr. om måneden, mens en 80 kvadratmeter almen familiebolig koster cirka 7.200 kr. Det er gennemsnitligt 40 procent billigere end private lejeboliger.

Ved de seneste planlovforhandlinger i 2016 bevarede kommunerne ret til at kræve, at op til 25 procent af boligerne i byens nye boligområder kan være almene.

Projekterne på Amagerbanen og Strandlodsvej kommer som følge af, at der er stillet krav om almene boliger i loklaplanen for områderne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Bygherre: “Betydelig risiko for at skorstenen kan kollapse”

Bygherre fjerner mere af skorstenen i slagtergårdene