Foto: Martin Sørensen
in ,

Sur 😠

Bygherre: “Betydelig risiko for at skorstenen kan kollapse”

”Det er på ingen måde vores hensigt, at nedrive hele skorstenen, som er erklæret bevaringsværdig. Den er en integreret del af det byggeprojekt der pågår. Og vi synes at den bidrager positivt til at skabe et godt miljø. Så det er ikke i vores interesse at fjerne skorstenen”

Sådan siger Gert Olsen, der er bygherrerådgiver på Toves Gaard efter gårsdagens skorstensdrama på Enghavevej, hvor borgere bemærkede nedrivningsaktivitet ved den bevaringsværdige skorsten ved Slagtergårdene på Vesterbro, og hvor politiet endte med at sætte en midlertidig stopper for arbejdet.

LÆS OGSÅ: Nedrivning af slagtergårdene: Straks-påbud mod fjernelse af skorsten

LÆS OGSÅ: Politiet standser nedrivning af skorsten på Slagtergårdene

I en pressemeddelelse understreger Gert Olsen, at man har undersøgt sagen grundigt:

”Skorstenen er blevet grundigt gennemgået og gennemfotograferet. På baggrund af de indsamlede data, er der udført vindbelastningsberegninger og statistiske beregninger, hvor skorstenens faktuelle tilstand er medregnet. Disse beregninger viser, at der er en betydelig risiko for, at skorstenen kan kollapse ved en kraftig vinterstorm,” siger bygherrerådgiveren.

Derfor tog Ejendomsselskabet Enghaven A/S, der står bag byggeriet kontakt til kommunen, som sendte sin tilsynsførende til pladsen, for at besigtige skorstenen. Her erklærede kommunens tilsynsførende sig, ifølge ejendomsselskabet, enig med den rådgivende ingeniørs anvisning om, at det eneste forsvarlige var, at reducere den 31 meter høje skorsten med 11 meter, da det ikke var muligt at afstive skorstenen.

Der går så bureaukrati i den i kommunen, mener Gert Olsen, der fortæller, at kommunen meddeler om en sagsbehandlingstid på næsten fire måneder.

”Jeg vil som ansvarlig medborger ikke kunne leve med, at sidde inde med viden om, at tilfældige forbipasserende på Enghavevej, eller naboer i de tilstødende gårdrum, i de næste fire måneder kunne risikere at få en sten i hovedet og miste livet, på grund af Københavns Kommunes langsomme sagsbehandling. Det undrer mig meget, hvis kommunen ville kunne leve med den risiko. Derfor gik vi i gang med den sikkerhedsmæssige nødvendige afkortning af skorstenen,” siger Gert Olsen.

Ejendomsselskabet Enghaven understreger, at det ikke var økonomiske incitamenter der lå bag torsdagens afkortning af skorstenen:

”Vi har ingen økonomisk gevinst af afkortningen, det er alene et spørgsmål om sikkerhed. Med al den fokus der har været på byggeriet, havde det letteste bare været at lade stå til. Vi havde haft vores på det tørre rent juridisk, men ikke menneskeligt,” siger Gert Olsen i en pressemeddelelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Lysende fremtid for Speeds rugbydrenge

Grønt lys for 126 nye almene boliger