Felix' 6. klasse på Rudolf Steinerskolen i København var godt fornøjede med gevinsten på 10.000 kroner, for den går til hele klassen. Foto: Daniel Hjorth
in ,

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Felix fra Kastrup tegnede den bedste mulepose

ELEVKONKURRENCE. Blandt 1.300 deltagende elever i hele landet har Felix Theodor Simonsen fra Rudolf Steiner Skolen i København vundet Alineas konkurrence om at designe den bedste mulepose med ordblindhed som tema.

SUNDBYØSTER: 1.300 skoleelever i hele landet har i de seneste to måneder arbejdet med temaet ordblindhed og designet deres bud på næste års mulepose til forlaget Alinea.

Og nu er den bedste tegning kåret – den er udført af Felix Theodor Simonsen fra Kastrup, som går i 6. klasse på Rudolf Steinerskolen på Engvej i Sundbyøster, fortæller Alinea i en pressemeddelelse.

Han fortalte, før spændingen var udløst, hvorfor tegningen kom til at se netop sådan ud:

»Fordi jeg elsker at doodle (tegnestilen, red.), og hvis du kigger på de røde ord, står der ordblind. Og jeg tænker, at ordene står sådan for ordblinde. Jeg håber virkelig, at jeg vinder, men lige meget hvad, vil jeg stadig købe en mulepose.«

God snak om ordblindhed

Konkurrencen havde som mål at sætte fokus på ordblindhed med både en konkurrence og en række undervisningsaktiviteter, hvor eleverne kunne tale sammen om, hvad ordblindhed egentlig er – og hvordan man bedst hjælper sine ordblinde kammerater.

Et benhårdt dommerpanel, der bestod af børne-ordblindeeksperterne Freja Arentsen, 13 år fra Næstved, Noah Svensson, 15 år fra Lolland, Karla Victoria Eske Sindby, 12 år fra Amager samt forfatteren Emil Blichfeldt og redaktionschef hos Alinea, Jesper Lyders Andersen, valgte Felix’ tegning som den bedste.

Felix med sin tegning, som snart bliver trykt på 10.000 muleposer. Foto: Daniel Hjorth

»Fordi den er teknisk flot udført, den har flotte farver. Og når man kigger rigtig godt efter, så ser man, at der står ‘ordblind’ med røde bogstaver. Endelig er det et motiv, som vil se flot ud på en mulepose,« forklarede dommerpanelet.

Med førstepladsen vinder Felix Theodor Simonsen og resten af 6. klasse på Rudolf Steinerskolen i København 10.000 kroner.

Andenpladsen går til Alfa og resten af 4.y på Blågård Skole, København N. Klassen vinder en biograftur.

Og tredjepladsen går til Aksel og Anton og resten af 6.a på Frydenstrand Skole i Frederikshavn. Alle i klassen får en boggave.

Muleposen med Felix’ vindermotiv bliver trykt i 10.000 eksemplarer og uddeles i 2019 på de to store skolemesser i København og Aarhus.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Lokalplan kan sætte familie på gaden

K og SF samarbejder om lokal EU-politik