Hele holdet i bryghuset på Kirstinehøj. Foto: Ole Thorup.
in ,

Like 👍

Amager Bryghus er Danmarks bedste

HÆDER. Morten Lundsbak og Jacob Storm har siden 2007 været innovative bryggere og har udfordret de klassiske øldyder. Amager Bryghus modtager prisen ‘Årets danske Bryggeri 2018’ af Danske Ølentusiaster.

KIRSTINEHØJ: Amager Bryghus blev lørdag kåret som ’Årets Danske Bryggeri 2018’. Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden. Bryghusets lokale forankring, kvalitetsøl og innovative tilgang til øllet sikrer prisen, som sker på baggrund af stemmer fra medlemmerne af Danske Ølentusiaster (DØE).

Amager Bryghus’ øl produceres udelukkende på Amager og er derfor så lokalt, som det kan være. Morten Lundsbak og Jacob Storm fik i begyndelsen sparring af Danske Ølentusiasters lokalafdeling Amagers medlemmer. Det var den opbakning, der gjorde, at de turde tage skridtet ind i den professionelle brygverden og grundlægge Amager Bryghus i 2007.

»Morten Lundsbak og Jacob Storm er med til at udvikle brygkunsten og er med til at udbrede det gode ølbudskab. Det er netop to hjørnesten i Danske Ølentusiasters arbejde. Derfor er jeg utrolig glad for at tildele prisen til netop Amager Bryghus,« forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster.

»Efter en ærefuld andenplads tre år i træk, rankede vi i dag kollektivt ryggene, da Danske Ølentusiasters formand bragte den glade nyhed om, at vi i år kan tage det lille skridt videre op på skamlen som årets danske bryggeri. Godt nok har DØE i de senere år ikke fyldt så meget i vores bevidsthed, da det meste Amager-øl eksporteres, men det var i høj grad lokalforening Amager, som med utrættelig opbakning, da vi blot var et par unge håndbryggerknægte, gjorde, at vi turde tage skridtet ind i den professionelle brygverden og starte Amager Bryghus i 2007.

I dag er vi stolte og glade, men i morgen knokler vi såmænd blot videre for at udvikle nye og spændende øl fra Amager,« siger bryghusdirektør Morten Lundsbak og fortsætter:

»På Amager Bryghus tillader vi os at være stolte i dag. Stolte over, at de danske ølentusiaster belønner efterhånden mange års svedigt og støvet knokleri med denne fornemme pris. Og stolt over, at DØE i år har turdet træde ud af skyggerne og vove lidt andet og mere end at belønne mainstream.

Meget af det, vi står for, handler om at gå nye og anderledes veje, og mange af vores produkter opfordrer ikke ligefrem til, at blive strøget med hårene. I en dansk ølverden, hvor stigende mangfoldighed paradoksalt nok fører til ensretning efter laveste fællesnævner på de fleste butikshylder, og hvor slagtilbud betyder mere end kvalitet, så håber vi, at fremelskelsen af netop kvalitet fremover vil være den præmis, som DØE stolt slår sig op på.«

Morten Lundsbak og Jacob Storm modtog på Danske Ølentusiasters Ølfestival i maj Den Danske Ølpris 2018 for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Og allerede i februar blev de hædret med Amager Erhvervspris af Amager Erhvervsråd og Amager Bladet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Er du over 25? Så bliver det dyrere for dig at dyrke idræt i København

Nedrivning af slagtergårdene: Straks-påbud mod fjernelse af skorsten