Nedrivningsfirmaet brugte en times tid på skorstenen torsdag morgen. Kommunen undersøger nu arbejdets karakter. Foto: Martin Sørensen
in ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Slagtergårdenes skorsten i nedrivningsfare

ULOVLIGHEDER. Torsdag morgen råbte flere naboer vagt i gevær da arbejde på skorstenen grangiveligt lignede en nedrivning.

BEVARES: Meldingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen er, at ejeren af området meget gerne vil rive skorstenen ned, men at forvaltningen har pointeret, at det vil være ulovligt.

Den store skorsten er efterhånden de sidste rester af det historiske industriområde Slagtergårdene, men til gengæld skal den ifølge gældende lokalplan for området bevares.

Efter de mange meldinger er forvaltningens sagsbehandlere hastet til området, for at finde en forklaring på arbejdet på skorstenen.

Opdatering kl. 12.04:

Vesterbro Bladet har talt med direktøren i Normann & Petersen Nedbrydning A/S, der står for at rive de gamle slagtergårde ned.

Han oplyser, at de af bygherren har fået besked på at gå i gang. Han fortæller, at de skal fjerne de øverste 11 meter på grund af nedstyrtningsfare. Samtidig oplyser teknik- og miljøforvaltningen, at der ikke er givet tilladelse til at fjerne noget af skorstenen. Den er bevaringsværdig og der er givet tilladelse til at en afstivning, men ikke en nedrivning. De har p.t. fjernet fire meter fra toppen manuelt.

Opdatering 13.22: BREAKING: Politiet standser nedrivning af skorsten på Slagtergårdene

Foto: Martin Sørensen

 

Foto: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Debatmøde: Hvad er problemet egentlig ved brændeovne?

FORSLAG: Slut med øl i engangskrus