Robert Skov sparkede sejren i land på udebane mod Bordeaux. Det må han gerne gentage på hjemmebane i Parken torsdag aften. Foto: Bob Edme/ Ritzau Scanpix
in ,

Fransk visit i Parken torsdag aften

EUROPA LEAGUE. Årets sidste kamp i Parken spilles torsdag aften, når franske Bordeaux kommer på besøg. Chancen er lille for, at FCK går videre, men efteråret 2018 er bestået under alle omstændigheder.

FODBOLD: FC København skal vinde over Girodins de Bordeaux, samtidig med at Zenit Sankt Petersborg skal vinde over Slavia Prag på udebane, hvis FCK skal spille europæisk fodbold efter nytår.

Chancerne for videre avancement er dermed små, men de er til stede, når franske Bordeaux gæster Parken torsdag aften 13. december klokken 21.

Under alle omstændigheder har det været et godkendt efterår for FC København efter en 2017/18-sæson under vanlig standard, hvor det endte med en fjerdeplads, det dårligste resultat i 18 år, men dog stadig kvalifikation til europæisk fodbold.

Her var lodtrækningen hård, men det lykkedes at gå videre mod italienske Atalanta, der blev besejret efter straffesparkskonkurrence efter to gange 0-0.

En af de italienske afbrændere fra 11-meterpletten stod FCK’s egen tidligere angriber Andreas Cornelius i øvrigt for. Han kan gense Parken igen torsdag aften, da han siden hen er udlejet til Bordeaux.

Sejre over konkurrenter

I Superligaen er FC København tilbage, hvor de hører hjemme, nemlig som nummer et. FC Midtjylland er dog lige i haserne, og skulle FCK tabe ude mod Sønderjyske på søndag, mens midtjyderne vinder over Horsens, er det FCM som overvintrer på førstepladsen.

Men lige nu er FCK i en så god stime, hvor vi skal tilbage til september for at finde det seneste nederlag til en dansk modstander, at det ikke virker særligt sandsynligt med et nederlag i Haderslev.

Sidste vinter skiftede de to offensive midtbanespillere Viktor Fischer og Robert Skov til FC København, og de var med til at markere klar fremgang i forhold til efteråret 2017.

Det var især Fischer, som tog alle med storm i foråret, men han har været skadet store dele af efteråret.

Her er Robert Skov til gengæld trådt i karakter. Han er endda topscorer i Superligaen med 15 mål. Udover han er fast straffesparksskytte, han scorede blandt andet to i søndagens 3-0 sejr over Esbjerg, har han også scoret flere perlemål på langskud i løbet af efteråret.

Ellers har der også været markante styrkelser i både forsvar og angreb.

I forsvaret kom rutinerede Andreas Bjelland til, det har fået den unge slovak Dennis Vavro til at blomstre op både offensivt og defensivt, og FCK-forsvaret er igen – modsat sidste sæson – et stærkt bolværk med enkelte svipsere ind i mellem.

I angrebet er gode, gamle Dame N’Doye vendt tilbage og har bevist, at han stadig kan gøre sig gældende. Han er nu den mest scorende i FCK’s historie med hele 96 mål.

Meget tyder dermed på, at han i løbet af foråret vil runde de magiske 100 mål som den første FCK’er. Hvis han da ikke når det i sæsonens sidste to kampe torsdag og søndag.

Udover de europæiske resultater har det her i foråret været bemærkelsesværdigt, at Brøndby er besejret to gange, både hjemme og ude, og FCK vandt hjemme over FC Midtjylland.

Disse to konkurrenter havde FC København det svært med i sidste sæson.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Apotek Godthåb har fået ny ejer

Seks-retters sansemenu i mørkerestaurant