Områdefornyelsen viste borgmesteren rundt i kvarteret og fortalte hvordan den gode udvikling kan understøttes. Et af stoppene var hegnet ved boldbanen, der nok ikke overlever Kvarterplanensrealisering. Foto Martin Sørensen

Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Ned med hegnene i Folehaven

TRYGHED. Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) var mandag på besøg i Folehavekvarteret, hvor områdefornyelsen viste rundt i anledning af, at Kvarterplanen er godkendt på højeste plan og klar til start.

SOCIALT: »Her skal hegnet fjernes og så bliver der stillet en 40’ container ind, en kulturcontainer, ligesom man har en idrætscontainer nede ved Sjælør Boulevard,« fortæller Luna Sofie Høj, der er projektleder i Områdefornyelsen Folehavekvarteret.

Vi står i kulden ved buret, der indeholder en langhåret boldbane. På den anden side af legepladsen, Byggeren, over for biblioteket.

»Er der så ikke nogen, der bliver sure over at de mister banen,« vil borgmesteren vide, men som det fremgår af den usoignerede stand, så bliver den grønne bane ikke brugt så meget.

Næste skridt i forbindelse med kulturcontaineren bliver at få dannet en arbejdsgruppe, der kan fylde den med idéer. Som en del af visionen om at skabe rum, hvor der er hyggeligt at være, med Kvarterplan 2018-2023 som ramme. Planen er blevet til i samarbejde med beboere og lokale aktører.

Børn og ældre

Det høje hegn om boldbanen er ikke det eneste, der står for fald i visionerne for Folehavekvarteret mellem kirkens hegn og trådhegnet rundt om plejecenteret. Kirsebærhaven er forældet og skal afløses af nybyggeri for 200 millioner kroner.

»Vi vil også gerne have nye og andre funktioner i tæt relation til plejecenteret, for eksempel daginstitutioner eller skabe et bedre samspil mellem skolen, uderummet og plejecenteret,« fortæller projektchef for områdefornyelsen Ditte Bertolt Døssing og får umiddelbar opbakning af borgmesteren.

»Det vil være helt vildt fedt, der sker noget særligt, når man bringer børn og ældre sammen,« mener Ninna Hedeager Olsen.

Næste stop er torvet, hvor der har været meget fokus gennem det sidste par år. Samtidig med borgmesteren står og kigger på det farverige byudstyr, der er udviklet sammen med beboere for at gøre torvet mere indbydende, går to betjente sig en runde. Vi er meget trygge.

Hashhandlere væk

Trygheden, eller manglen på samme, har ellers fyldt meget her i området. Åbenlys hashhandel med tilhørende klientel gjorde stedet til en dårlig oplevelse for mange af de 2.000 beboere i området.

»Jeg er en ældre dame, og jeg føler mig ikke utryg. Det har hjulpet meget, at de er væk,« fortæller Ingelise Holst, der er frivillig medarbejder i genbrugsbutikken, efter at hun har budt borgmesteren med følge på kaffe og roulade inde i varmen.

 

I genbrugsbutikken blev der budt på kaffe og roulade af det frivillige personale. Foto: Martin Sørensen

Der er taget hånd om de lokale unge, som var kommet i uføre.

Indirekte ghettoplan

I genbrugsbutikken møder vi også Villy Sørensen, der er formand for afdelingsbestyrelsen i boligselskabet 3B. Han kan glæde sig over, at der ind til videre er fundet 500 millioner kroner til helhedsplanen for boligerne, der trænger til at blive renoveret.

Men ellers vil han hellere tale om ghettoplanens betydning for Folehaven, der netop ikke har den negative betegnelse.

»Vi er ikke på listen, men når de begynder at rive ned andre steder, så skal beboerne jo genhuses. Og da vi i Folehaven har en meget lang venteliste, er vi spændte på, hvordan kommunen vil gribe det an. Det kan blive skruen uden ende,« forudser han.

Mens borgmesterens selskab forsvinder tilbage ud i kulden for at se og forestille sig flere eksempler på de muligheder Kvarterplanen giver Folehaven i fremtiden.

FAKTA OM: Områdefornyelse og kvarterplan
Områdefornyelsen Folehavekvarteret starter i 2018 og slutter i 2023. Københavns Kommune og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har afsat i alt 30 mio. kr. til områdefornyelsen.
Områdefornyelsen arbejder tæt sammen med beboere, almene-, kommunale- og private aktører for sammen at skabe fysiske forandringer og sociale effekter.
I kvarterplanen beskrives, hvordan midlerne fordeles på de forskellige projekter. Når kvarterplanen er godkendt lokalt og politisk, er den udgangspunktet for områdefornyelsens arbejde i de fem år projektperioden varer.
Kilde: Områdefornyelsen Folehavekvarteret

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Ugen i billeder på Nørrebro og i Nordvest

Giv dit brugte legetøj videre