Ronnie Jeppesen på 23 år er skuespiller og instruktør på fuldtid. Han har lige skrevet en forestilling til Tivolis vinterunivers. Foto: Martin Søresen
in ,

Wow 🤩 Like 👍

Ronnie skriver om Rasmus Klump til Tivoli

UNGT TALENT. Ronnie Jeppesen er lidt af en stjernekomet, der startede på Frederiksberg Teater i 2014, og nu har han lige skrevet en forestilling til Tivoli til havens vinterunivers.

TIVOLI: »Jeg tager aldrig et nej fra et nej,« lyder det smilende fra Ronnie Jeppesen på 23 år.

Uden at røbe for meget har han fået lov til at fortælle en lillebitte smule om sit kommende projekt, der folder sig ud i Tivoli til januar, når årets vinterunivers indtager den gamle have.

Ronnnie er lidt af en komet på stjernehimlen med en drøm om at blive skuespiller og instruktør, og trods sin unge alder, er han godt på vej.

»Jeg startede som frivillig instruktør på Frederiksberg Teater i 2014 og var der i to år, så tog jeg studentereksamen, det havde jeg lovet min mor,« fortæller han.

På turné med C:ntact

Så gik turen videre med privatundervisning hos to skuespillere, og undervejs forsøgte han at komme ind på en teaterskole uden held, men det slog bestemt ikke Ronnie ud af kurs. Det var de skrå brædder som var målet.

»Det er et meget stort skridt at komme med i Taskforce hos C:ntact (Betty Nansen Teatrets anneksscene, red.), hvor jeg var med i forestillingen ’Tæt på’ og ’Når samfundet knækker’. Jeg følte, at teatret lærte mig at være performer, og jeg har lært meget ved at spille noget seriøst, men også at min mentor hos C:ntact troede på mig,« fortæller han.

Startet egen teaterskole

Når man nu bliver afvist på teaterskolerne, så starter man da bare en selv. Og det gjorde Ronnie.

»Efter C:ntact blev jeg ansat på Herlev Revy og Teater, og der gik det rigtig op for mig, at det var teatret, jeg ville. Nu har jeg startet min egen teaterskole i Herlev, der hedder Den Kreative Dramaskole, hvor jeg har 50 elever fordelt på tre hold,« siger han.

Teaterleder på Frederiksberg Teater, Gert V. Nielsen, har en stor plads i Ronnies hjerte.

»Gert har været en stor mand at se op til. Ham har jeg meget stor respekt for,« siger Ronnie.

Rasmus Klump til januar

En dag så Ronnie, at Tivoli efterlyste talenter til at skrive en forestilling, så det job søgte han og fik.

»For to måneder siden søgte jeg jobbet hos Tivoli. Min idé var at skrive noget med Rasmus Klumps univers og vinter i Tivoli, det bliver fantastisk,« siger han og fortsætter:

»Jeg fik to uger til at skrive forestillingen, og jeg glæder mig til at lave noget med Rasmus Klump. Manuskriptet er færdigt, og det henvender sig til både børn og voksne,« siger han.

Dog må han ikke røbe for meget om forestillingen, der kan opleves i Tivoli i starten af 2019.

»Jeg glæder mig til at skulle være den irriterende instruktør, der hele tiden retter på skuespillerne,« griner Ronnie.

Næste projekt er allerede på vej.

»Jeg er i gang med at skrive et satireshow for unge sammen med to andre. Jeg håber, vi kan få det sat op et sted i København, da teatrene ikke gør nok for de unge,« understreger han, før han må haste videre til dagens næste aftale på Herlev Teater.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Prisvindende digte hos Aage og Agnes

Vil kommunen reel borgerindflydelse eller blot småsnak?