Theresa Salomonsen ved Karens Minde tæt på hjemmet i Sydhavnen. Foto: Dan Møller.
in , ,

Elsker 😍

Prisvindende digte hos Aage og Agnes

POESI. Sydhavneren Theresa Salomonsen har netop modtaget Klaus Rifbjergs debutantpris for sin digtsamling »Kast himlen i havet«. Torsdag læser hun op og fortæller hos Aage og Agnes Bøger på Borgbjergsvej.

BORGBJERGSVEJ: Sydhavneren Theresa Salomonsen modtog i forrige uge Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik af Det Danske Akademi. Theresa debuterede sidste år med digtsamlingen »Kast himlen i havet« på Forlaget Korridor.

Den kredser om temaer som religion, sex, skyld, længsel og afhængighed i en direkte og absolut skamløs lyrik, som elegant i nærmest klassisk form binder livets store spørgsmål sammen – eller splitter dem til atomer – i en grænseoverskridende tour de force gennem tre afsnit: »Underkastelser«, »Dedikationer« og »Obduktioner«.

Digtsamlingen er også et opgør med opvæksten i en religiøs familie i Jylland. Åbningsdigtet »Til Gud« sætter en kontant ramme for den labyrint, der udfolder sig i resten af værket.

Theresa er uddannet på forfatterskolen, og nu er hun i gang med et filosofi-studie på Københavns Universitet. Hun har boet i Sydhavnen i 11 år og elsker kvarterets nærhed og ro.

Klaus Rifbjergs debutantpris er stiftet af Klaus Rifbjerg i 1983 og uddeles hvert andet år med 10.000 kroner. Den skal tilfalde en debutant, der inden for de seneste to år har udgivet sin første digtsamling på dansk, færøsk eller grønlandsk.

På torsdag 13. december klokken 19.30 er der forfatteraften og julegløgg hos Aage og Agnes Bøger på Borgbjergsvej 37, hvor Theresa læser op og fortæller om sin bog.

“Til Gud”

Jeg satte en mand i dit sted
hans krop er mit alter
jeg sidder nøgen foran ham med spredte ben
han stirrer op i mig
hans øjnes knappenåle
i min sommerfuglekrop
jeg lukker øjnene
ingen af jer har magt over mig længere

 

Et af digtene foregår i Valbyparken. Hør det her, læst op af Theresa på Café Fremforalt lige ved siden af:

TheresaSalomonsen Valbyparken 20181206 173242

Theresa Salomonsen læser op fra sin digtsamling “Kast himlen i havet” på Café Fremforalt

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Så er der ung musik og ungt teater

Ronnie skriver om Rasmus Klump til Tivoli