Caroline Falk Lauritsen, bestyrelsesformand i Eventyrhuset i Dragør. Arkivfoto: Michael Paldan.

Flytning en mulighed for Eventyrhuset

BØRNEINSTITUTIONER. Dragør Kommune samarbejder med børneinstitutionen Eventyrhuset på at finde en overlevelsesmulighed, der meget sandsynligt kan blive en fremtidig flytning fra de nuværende lokaler på Rødtjørnen.

DRAGØR: Som fortalt i sidste uges avis, var den private integrerede børneinstitution Eventyrhuset blevet nervøs for sin overlevelse, efter Dragør Kommune meldte ud, at der ville ske et fald i taksterne pr. barn, så institutionen ville have cirka en million kroner færre pr. år til sin drift.

Men efter et møde med borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), formand for Børne-, fritids- og kulturudvalget Morten Dreyer (DF) og forvaltningen er der kommet mere ro på.

»Der er nok af muligheder til, at jeg ikke længere er bekymret for Eventyrhuset. I hvert fald slet ikke i samme grad som for tre uger siden,« fortæller institutionens bestyrelsesformand Caroline Falk Lauritsen.

Afsøgt private muligheder

Eventyrhuset og dens skovbørnehave Eventyrskoven huser i dag cirka 20 procent af kommunens 0-6 årige.

Både før og efter etableringen af Eventyrskoven har der været venteliste til Eventyrhuset, og derfor har institutionen selv undersøgt muligheder for at udvide i private lokaler.

»På mødet vendte vi desuden med kommunen, om de havde andre forslag, og de institutioner og SFO’er, de har meldt ud skal lukke, er jo indrettet til institutioner, så det er oplagt, at vi kunne få glæde af deres bygninger, men mulighederne er endnu så åbne, at vi ikke kan melde noget ud. Vi har sat et nyt møde op med forvaltningen, hvor vi går lidt mere ned i, hvad vores behov er, og om vi kan se os selv i de eksisterende bygninger, eller om vi skal finde noget andet,« siger Caroline Falk Lauritsen.

Strandparkens nybyggeri

Det var ikke alene faldet i taksterne, der satte sagen på spidsen for Eventyrhuset.

I flere år har institutionen forhandlet med Boligforeningen Strandparken, der har planer om at bygge nye almene boliger, blandt andet på Eventyrhusets grund. I stedet skulle institutionen så have nye lokaler i nybyggeriet, men til en højere husleje.

Desuden bortfalder et bygningstilskud til Eventyrhuset på 600.000 kroner, hvis Dragør Menighedsbørnehave lukker – Dragør Kommune har opsagt driftsoverenskomsten med Menighedsbørnehaven.

Eventyrhuset har meldt ud til Strandparken, at man, hvis de nye takster og bortfaldne tilskud holder, ikke længere ønsker at medvirke i nybyggeriet.

Men fordi aftalen om nybyggeriet slet ikke er politisk på plads endnu, forventer Caroline Falk Lauritsen, at der kan gå en rum tid, før en flytning bliver en realitet.

»Og vi har jo god tid, og vi er gerne i de lokaler hernede de næste to-tre-fire år, så de må tage al den tid, de skal bruge,« siger hun.

Blandt de institutioner, der kunne komme i spil til at blive Eventyrhusets kommende adresse, er den nuværende Høgevængets Børnehave, men som sagt er intet fastlagt endnu.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Lokale skøjteløbere blandt de bedste

Naboer frygter dobbelt togstøj