Arkivfoto: Rune Johansen/Ritzau Scanpix

Debat: Kyniske besparelser på unge handicappede københavnere

…Debat

Peter Smidt og Lars Lønstrup

Formand og næstformand i bestyrelsen på UIU

Handicap: Så skal der igen spares på udviklingshæmmede unge i Københavns Kommune, for de kommer jo alligevel aldrig til at bidrage økonomisk til samfundet.

Så kynisk begrunder en af landets rigeste kommuner ikke sin plan om besparelser på Ungdomsuddannelsen i Utterslev (UIU), hvor 110 udviklingshæmmede københavnere mellem 16 og 20 år går i skole. Faktisk er der slet ikke nogen begrundelse – kun et mål om at spare op til to mio. kr. om året ved at reducere antallet af lærere fra 24 til 10. For bare få år siden var der 33 lærere på UIU.

Som forældre til de unge protesterer vi over, at deres uddannelsestilbud i disse år skridt for skridt forvandles til et socialpædagogisk opholdssted i takt med, at lærere erstattes med (lønmæssigt billigere) pædagogisk personale. Uden undervisning vil de unge mangle basale færdigheder, når de om få år flytter hjemmefra til et bosted, hvor ingen kender dem. Det gælder ikke mindst ift. kommunikation og sprog, som er de unges største udfordring.

Ønsker politikerne i kommunens Børn- og Ungeudvalg virkelig at åbne en motorvej til dårligt fungerende voksne, som vil omsætte deres frustration over ikke at kunne gøre sig forståelige til udadreagerende adfærd med dårligere livskvalitet for både dem selv og de ansatte på bostederne til følge?

Og hvordan stemmer det med kommunens handicappolitik, der har som mål ”at borgere med handicap har mulighed for at leve et selvstændigt liv med høj livskvalitet.”

Kære politikere, drop besparelserne og vis, at jeres handicappolitik ikke kun er varm luft!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Se billederne: Skøjtebanen er åben

Herlig julepynt af rudekuverter