Den nye bro bliver forsynet med en 70 meter lang bro, hvorfra man kan nyde udsigten. Foto: Københavns Kommune

Se video: På søndag åbner broen med havnens længste bænk

HAVNERINGEN. På søndag indvier Københavns Kommune Alfred Nobels Bro, som forbinder de nye bydele i Sydhavnen og får havnens længste bænk.

INDVIELSE: På søndag 16. december indvier Københavns Kommune Alfred Nobels Bro, i Sydhavnen. Broen bliver samtidig et sted, hvor man kan gøre ophold og nyde udsigten udsigt fra havnens længste bænk, der er bygget som en integreret del af broen.

Broen forbinder de nye bydele Teglholmen og Enghave Brygge. Den er designet med havnens længste bænk på 70 meter langs den sydvestlige side, hvor man kan sidde og nyde havnen og havnemiljøet i det nye Sydhavn.

»Jeg er sikker på, at Alfred Nobels Bro med tiden bliver et populært opholdssted, og den vil samtidig være en vigtig brik i forhold til at løfte infrastrukturen i den sydlige del af København. De bløde trafikanter får en nem og rolig forbindelse langs vandet mellem Sydhavnen og centrum af København. Ruten bliver især et godt alternativ for cyklisterne til den stærkt befærdede Vasbygade, som er præget af tung trafik og kan virke larmende og utryg,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Den sidste bro

Alfred Nobels Bro er foreløbig den sidste planlagte bro på Havneringens 13 km lange rute, der gør det nemt for bløde trafikanter at komme hele vejen rundt langs Inderhavnen.

Indtil nu har cyklister, løbere og fodgængere kunnet benytte Belvederebroen fra 2016, som ligger mellem Enghave Brygge og Frederiks Brygge. Med Alfred Nobels Bro kommer der en bro over Frederiksholmløbet, hvilket skaber en mere direkte rute mellem det nye Sydhavn og Indre By.

I første omgang bliver Alfred Nobels Bro kun åbnet for cyklister og fodgængere, men når metroarbejdet på den nye sydhavnsgren er færdigt i 2024, bliver der desuden åbnet for bilister, som dermed også kan komme nemmere til og fra de nye bydele i Sydhavnen. Når der ikke kan åbnes for biler før 2024, skyldes det, at der skal være plads til metroens anlægsarbejde.

Indvielsen af Alfred Nobels Bro foregår søndag 16. december kl. 12-14, hvor alle interesserede er velkomne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Københavns Kommune giver grønt lys for boliger på Skelmosevej

Selmas første frisørbesøg