Vi vil undersøge, om natteværter kan bidrage til mindre larm og bedre opførsel i gaderne, skriver Christopher Røhl Andersen. Arkivfoto: Klaus Sletting

DEBAT: Ja tak til natteværter i Indre By

Af Christopher Røhl Andersen (R)

Medlem af Borgerrepræsentationen

NATTELIV: Det har i noget tid stået klart, at vi har en opgave med at forene et godt natteliv i København med ordentlige forhold for de københavnere, der bor der, hvor der er mest aktivitet om natten. Det gælder selvfølgelig især i Indre By.

Jeg tror på, at dialog og koordinering mellem beboere, myndigheder og aktører i nattelivet er en af de allervigtigste fremgangsmåder til at sikre, at Indre By både har plads til beboere og et aktivt natteliv.

Derfor har Radikale Venstre også støttet det forsøg, vi netop har besluttet i Kultur- og Fritidsudvalget, hvor vi indsætter natteværter i Indre By i en forsøgsperiode i starten af det nye år. Vi har allerede strammet op i forhold til restaurationernes støj fra musikanlæg, men som bekendt er en af de store støjkilder ’festen i gaden’ udenfor barer og klubber.

Derfor vil vi nu undersøge, om natteværter kan bidrage til mindre larm og bedre opførsel i gaderne. Natteværterne skal skabe tryghed og et roligere gadebillede, ligesom de skal koordinere dialog med borgere, politi, restauratører, brancheorganisationer og støjvagten.

Nattevært-ordningen er udviklet i samarbejde med Roskilde Festival, og bruges med succes i blandt andet Amsterdam.

Jeg både håber og tror på, at ordningen kan medvirke til at finde en bedre balance mellem natteliv og nattesøvn, og jeg glæder mig til at se resultaterne af forsøget.

LÆS OGSÅ: DEBAT: Nej tak til kommunale barnepiger

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ove Rodes Plads

Flere billige boliger til unge på Vesterbro