Erik Andersen fotograferet i 2015 i selskab med sønnen Jan Andersen (t.v.), konen Birgit og barnebarnet, som også hedder Erik. Foto: Martin Sørensen

Ked 😭

Mister Rugby har kastet sin sidste bold

DØDSFALD. Det er umuligt at overvurdere Erik Andersens betydning for dansk rugby og ikke mindst

Frederiksberg Rugby Klub. Onsdag 5. december sov han stille ind efter kort tids sygdom. Erik Andersen blev 82 år.

RUGBY: Uden Erik Andersen havde der ikke været noget, der hed Frederiksberg Rugby Klub.

Det er selvfølgelig noget af en påstand, som man aldrig får svaret på. Sikkert er det imidlertid, at Frederiksberg Rugby Klub ikke ville have set dagens lys allerede i 1975, hvis ikke det havde været for Erik Andersen.

Det var ham, der for 43 år siden oppe fra sit og konen, Birgits køkkenvindue på Bentzonsvej fik øje på kvarterets unger, der løb rundt og spillede fodbold på en knoldet græsplæne for enden af Nandrupsvej. To af de legende børn, Thomas og Jan, var Erik og Birgit Andersens egne.

En bold skal være oval

Det nagede Erik en smule, at den bold, børnene løb rundt og sparkede til, var rund. I Eriks hoved skulle en bold ikke være rund. Den skulle være oval.

Han havde længe været bidt af en gal – og alt andet end rund – rugbybold. Han var tidligere rugbylandsholdsspiller og -landstræner og havde siden 1969 været formand for Dansk Rugby Union.

37 år i bestyrelsen

Kort tid efter Erik Andersens observation fra køkkenvinduet på Bentzonsvej stiftede han Frederiksberg Rugby Klub (FRK). Posten som formand for Dansk Rugby Union gjorde, at Erik Andersen ikke selv kunne være formand for FRK. Det blev han til gengæld i 1996 så snart han stoppede som unionformand.

Erik Andersen var formand for FRK i hele 20 år frem til 2006 og trak sig i 2012 – i en alder af 76 år – fra FRK’s ledelse efter 37 års bestyrelsesarbejde, men fortsatte som holdleder og vaskemand i hjerteklubben, hvor han havde sin næsten daglige gang til det sidste.

Erik Andersen modtog i 1992 Frederiksberg Idræts-Unions jubilæumspris og i 2015 FIU’s ærestegn. Han er desuden æresmedlem af både Dansk Rugby Union og Frederiksberg Rugby Klub. Naturligvis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Mads Vangsø skal ro over Atlanterhavet

Kondomer og flødeboller indtager Halmtorvets scene