Christina Hagen debuterer mandag som radiodramatiker i Kødbyen. Du kan være med på en lytter. Pressefoto: Thomas Priskorn
in ,

Kondomer og flødeboller indtager Halmtorvets scene

AKT 1. Næste mandag er der en sjælden mulighed for at opleve radiodrama live på scenen på Vesterbro. Efterfølgende bliver det udgivet som podcast.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Med på en lytter: Når Christina Hagen mandag 10. december debuterer som radiodramatiker i Kødbyen kan du være med på en lytter.

Live foran publikum optager de to hørespil, som bagefter bliver udgivet som podcasts.

Manuskripterne får man også med i hånden som en antologi, hvis man deltager. De bliver lavet sammen med Forlaget Kronstork, og delt ud som en del af billetprisen.

Christina Hagen har lavet konceptuelle og kontroversielle bøger som White Girl, Jungle og Boyfrind. Hørespillet Piña Colada er hendes debut som radiodramatiker.

Her bliver den kvindelige hovedperson fra Herning sendt på tur til varmere himmelstrøg.

Lene Maria Christensen spiller kvinden, der tager sydpå, mens 14-årige Pauline Elgård er stemmen inde i hovedet, der på én gang lokker og bebrejder.

Kondomer og flødeboller

Niels Erling er AKT1s kunstneriske leder og instruerer Christina Hagens hørespil. Han skaber sammen med lydscenografen Rasmus Juncker et helstøbt lydbillede, hvor enkelte de blandt andet optager lyde med en kondomklædt mikrofon, der bryder gennem skallen på flødeboller.

»Vi prøver at videreføre det konceptuelle, der står så klart i Christina Hagens øvrige forfatterskab, i optagelsen,« lyder det i en pressemeddelelse fra instruktøren, der fortsætter:

»Det inviterer Piña Colada også i den grad til, selv om teksten samtidig er ufatteligt rytmisk, morsom og faktisk også direkte rørende.«

Besøg fra Island

Foruden hørespillet Piña Colada optager AKT1 også den unge islandske forfatter Halldór Armands debut som radiodramatiker. Det er stykket ’Vi som samfund’ med Peter Plaugborg, Amanda Collin og Karin Bang Heinemeier.

’Vi som samfund’ instrueres af Nicolei Faber og han deltager som optakt i en samtale med Halldór Armand om det vigtige i at læse på tværs af nordens grænser. Samtalen bliver også til en podcast efterfølgende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Mister Rugby har kastet sin sidste bold

Ove Rodes Plads