Ditte Marie Bergstrøm er født og opvokset på Nørrebro og bor i dag på Jagtvej. Hun løber ofte gennem Assistens Kirkegård. Netop nu er hun ved at træne sig op til sit livs udfordring og store drøm; at bestige Kilimanjaro. Foto: Martin Sørensen

»Man skal ikke vente med at opleve de ting, man drømmer om«

EN OPLEVELSE FOR LIVET. Ditte Maria Bergstrøm fra Nørrebro har besluttet sig for at opleve de ting, hun drømmer om, inden det er for sent. Derfor rejser hun til januar til Tanzania, hvor hun skal bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, til fordel for Børneulykkesfonden.

AT NÅ EN DRØM: »Jeg forventer, at alle mine julegaver i år er pandelamper, frostsikre termoflasker og termotøj,« siger Ditte og griner.

Begejstringen stråler ud af den 41-årige nørrebroer ved tanken om, at hun om få uger endelig kommer til at opleve det, som hun har drømt om i flere år: at bestige Kilimanjaro i Tanzania. En oplevelse, der vil tage hende igennem fire forskellige klimazoner på vejen op til toppen af bjerget, hvor hun vil kunne se solen stå op over Afrika.

Ditte rejser med Climb for Charity og har med glæde lagt de 21.000 kr., det koster, at komme med på turen, for at få denne helt unikke oplevelse og understreger, at det beløb, hun får samlet ind, dermed går ubeskåret til et godt formål, nemlig Børneulykkesfondens Legeheltene, der skaber aktiviteter for børn, der er indlagt. Hun kan godt lide tanken om, at hendes gave til sig selv samtidig også kommer andre til gode.

»Det er jo et egoprojekt, så jeg synes, det er en skidegod ide at koble det sammen med at hjælpe nogen,« siger Ditte, som indtil videre har samlet 8383 kr. ind, blandt andet ved at kontakte de lokale forretninger på Nørrebro.

Træningen er benhård

Selv har hun en datter, som nu er så stor, at hun er taget på efterskole, og det er dét, der har gjort, at Ditte nu synes, at tidspunktet for at realisere sin store drøm – og kaste sig ud i sit livs største udfordring – er ideelt. For man bestiger ikke bare lige Kilimanjaro uden at forberede sig lidt først. Og selvom Ditte altid har trænet meget og allerede har løbet to maratoner og 20 halvmaratoner, så kræver det en anden form for træning, når man skal forberede sig på rejsen op ad Kilimanjaro, fortæller hun.

»Det kræver, at man kan gå i otte timer nærmest uden pause. Turen op ad bjerget tager seks dage, for det sidste stykke er så hårdt, at du kun går en kilometer i timen det sidste halve døgn. Først går du gennem junglen, derefter åbent hedelandskab, goldt højland og til sidst i et landskab med vulkansten, is og sne. Den sidste dag bliver vi vækket ved midnat, og så skal vi gå hele natten, så vi kan se solen stå op. Men man kan kun tåle at være på toppen i 15-30 minutter på grund af trykket,« siger Ditte og tilføjer, at det ikke er alle, der når toppen.

Men hun er fast besluttet på at gøre sit ypperste for at sikre, at hun når hele vejen op ad bjerget.

»Jeg gider simpelthen ikke gå i stå 100 meter fra toppen,« siger hun bestemt og smiler.

Derfor træner hun som en gal på at forberede kroppen på, hvad der venter den, når turen begynder 13. januar.

»Hver fredag efter arbejde klæder jeg om og løber otte gange fra stueetagen og op på 19. sal i Codanhus, hvor jeg arbejder. Jeg er også begyndt at gå nogle lange ture. Jeg skulle starte med 30 kilometer og så efterhånden øge turen. I søndags gik jeg 44 km. Det tog otte timer og 18 minutter,« siger hun og viser det træningsskema, som Climb for Challenge har udarbejdet.

Dødsfald var en øjenåbner

Den omfattende træning betyder, at der, med arbejde oveni, ikke er tid til meget andet.

Hvad er det, der giver dig lyst til at bruge al din tid på det her?

»Det hænger sammen med, at min meget tætte veninde Katrine døde pludseligt. Vi plejede at løbe sammen en til to gange om ugen, men fem uger efter vores sidste løbetur døde hun af en hjernetumor. Noget tid senere blev jeg selv syg og fik fjernet en tumor. Det gjorde mig meget bevidst om, at man ikke skal vente med at tage ud at opleve de ting, man drømmer om. Jeg vil bruge mine penge på flybilletter, for der er så mange ting og steder, jeg gerne vil opleve,« siger Ditte, som allerede har været i Cairo og se pyramiderne og i Kina og gå på Den Kinesiske Mur.

»Jeg kan godt lide at opleve ting, der er større end mig selv,« tilføjer hun.

Du kan hjælpe Ditte med at samle ind til at få endnu flere legehelte ud til indlagte børn på www.hojdemetersponsor.climbforcharity.dk.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Traditionsrig julekoncert i Vanløse

En lille fjer er blevet til 90 år