ARKIVFOTO: MICHAEL PALDAN
in ,

Elsker 😍

Bybi får fondsstøtte til nyt biprojekt i Urbanplanen

SUNDBYVESTER: Lokale- og Anlægsfonden har sammen med Realdania udvalgt 11 projektideer ud af 40 ansøgere landet over, som nu får støtte fra puljen ’Fælles Rum’ til at skabe fælles mødesteder, større sammenhængskraft og social balance i og omkring udsatte boligområder.

En af støttemodtagerne er projektet ’Biernes Hus i Urbanplanen’. Foreningen Københavns Bybi har ansøgt om støtten sammen med Boligforeningen 3B.

»I løbet af det første år skal projekterne udvikle deres ide, lave en businesscase, få kontakt til dem, der skal involveres, det kan være kommunen eller måske nogle rådgivere, der kan tegne stedet, og det kan man søge udviklingsstøtte til på op til 300.000 kroner efter et princip om 50 procent egenfinansiering, krone til krone,« fortæller arkitekt Anna Hassel fra Lokale- og Anlægsfonden til Amager Bladet.

Projekterne får tilknyttet en styregruppe, blandt andet med en repræsentant for enten Realdania eller Lokale- og Anlægsfonden.

Til næste år kan Bybi og de øvrige støttemodtagere søge om støttebeløb på fem-syv millioner kroner til at realisere deres projekt. I alt er der afsat 35 millioner kroner til puljen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Halleluja: Messias kommer til Folehaven

Tivoli-restauranter kan ende i konflikt