Naja Olesen bor i Esromgade med sin mand og sine to sønner. Sammen har de spiritusforretningen Den Sidste Dråbe i Jægersborggade. Hun og sønnen på fem er faste kunder hos Made in Congo. Foto: Dan Møller
in

Elsker 😍

Livet er godt i Jægersborggade

EN GADE FULD AF HISTORIE. Naja Olesen åbnede forretning i Jægersborggade for fem år siden, da der stadig var massivt narkosalg i gaden. Hun glæder sig over den positive udvikling i gaden og fællesskabet blandt forretningerne.

Af Julie Stougaard

LIVET PÅ NØRREBRO: Når 32-årige Naja Olesen tænker tilbage til for fem år siden, da hun og manden Frederik åbnede spiritusforretningen Den Sidste Dråbe i Jægersborggade 6, hvor frisøren Made in Congo nu ligger, er det en hel anden gade, hun ser for sig.

»Vi kunne stå her i forretningen og se pusherne deale i porten lige overfor,« siger hun og peger ud af vinduet.

Først efter en kombination af massiv politidækning og flere og flere butikker i gaden forsvandt pusherne lige så langsomt fra Jægersborggade og over i Nørrebroparken, fortæller Naja Olesen og tilføjer, at det dog først var, da Coffee Collective åbnede nede på hjørnet overfor parken, at de sidste pushere forsvandt fra gaden.

»Men de var ikke begejstrede for, at der åbnede en café dér på hjørnet, så de hældte smørsyre ind af brevsprækken. Det lugtede i flere uger efter,« husker Naja Olesen.

Der er god karma i lokalet

Hun bor i Esromgade med sin mand og sine to sønner og oplever, at hele kvarteret har ændret sig meget, siden hun og manden flyttede til Nørrebro fra Østerbro for otte år siden.

»Da vi flyttede hertil boede der mange ældre mennesker, især i Esromgade. Men nu bor der rigtig mange børnefamilier,« siger Naja Olesen.

Hun kigger smilende rundt i sit gamle butikslokale – i dag er Den Sidste Dråbe rykket længere ned ad gaden, men der er en god karma i dette lokale, fortæller hun.

»Ruben og Bobby (frisør og retrolegetøjsforretning, red.) har også haft lokalet her, og jeg kan huske, at vi blev ved med at finde actionfigurer rundt omkring i hjørnerne, efter de var flyttet, selvom de sagde, at de havde ryddet op,« siger hun og griner.

Gult og grydeklip er fedt

Hun glæder sig over, at det er en person som Charlotte Urne, der har overtaget lokalet efter hende selv, og Naja er blevet en af hendes faste stamkunder.

»Jeg er aldrig blevet klippet så regelmæssigt som nu. Det er dejligt, at det er sådan en fed forretning, og en sød person, der har overtaget forretningen,« siger hun.

Også hendes søn på fem år, Vladimir, bliver klippet i salonen.
»Han har det flotteste grydehår, og når de unge drenge nede på Coffee Collective ser ham, siger de ’wow, jeg skal have samme frisure!’,« siger Naja Olesen og griner.

Hun er også meget begejstret for det afrikanskinspirerede tøj i forretningen, og sønnen har da også fået et sommersæt fra Made in Congo, fortæller hun.

»Han fik selv lov at vælge og valgte et helt gult sæt bestående af shorts og t-shirt. Det er så sødt til de blege, skandinaviske ben,« siger hun og smiler.

Hun fortæller, at der er kommet et rigtig godt fællesskab i gaden, og at man så vidt som muligt støtter hinanden. Bæreselen, som hun bærer sin snart otte uger gamle søn i, har hun da også købt i Bærebarn her i Jægersborggade.
»Og vi har lige holdt juleweekend i gaden, hvor der kom rigtig mange mennesker udefra. Det er simpelthen så dejligt.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Farlig sygdom lukker legeplads

Vesterbros passageforstoppelse – bedre kendt som WestMarket