Der er ikke afsat penge til en rydning af Fredens Havn i årets finanslov. Arkivfoto: Martin Sørensen

Ikke penge til rydning af Fredens Havn

RYDNINGSSAG. Sagen om de mange husbåde og skibsvrag i Erdkehlgraven – den såkaldte Fredens Havn – blev ikke afklaret i årets finanslovsaftale, selv om flere politikere havde sat en rydning af området på dagsordenen i forhandlingerne. Overborgmester Frank Jensen (S) er fortørnet.

HOLMEN: Op til årets finanslovsforhandlinger var både formand for Folketingets retsudvalg Peter Skaarup (DF) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ude med meldinger om, at den såkaldte ’Fredens Havn’ i Erdkehlgraven mellem Christiania og Holmen skal rømmes – og at det er statens opgave.

De godt 60 både og skibsvrag langs Refshalevej blev dømt ulovlige af Kystdirektoratet for tre år siden, men ingen myndigheder har påtaget sig opgaven. Konservatives Jakob Næsager i Københavns Borgerrrepræsentation havde allieret sig med partiets gruppeformand for folketingsgruppen Anders Johansson for få en rydning af området på finansloven.

Kystdirektoratet vurderer, at regningen vil løbe op i godt 26 millioner kroner. Der er dog ikke afsat midler i den netop indgåede finanslov mellem regeringen og Dansk Folkeparti, blot en fodnote om, at man »noterer sig, at Miljø- og Fødevareministeren har igangsat et arbejde med henblik på at finde en løsning på oprydningsopgaven.«

Og det har Københavns overborgmester Frank Jensen (S) ikke meget til overs for:

»Det klinger meget hult, når Dansk Folkepartis Peter Skaarup for under en måned siden var ude at råbe højt op om de åbenlyse problemer, vi har med ulovlige både og skibsvrag i Erdkehlgraven, og så vælger ikke at prioritere én eneste krone til at få løst situationen i området.

Det her viser endnu engang, at Dansk Folkeparti har rigtig mange meninger om København, men ingen reelle ønsker om at forbedre og prioritere vores by. Det er trist. Situationen i Erdkhelgraven er uholdbar, og grænsen for, hvad der er miljømæssigt og socialt forsvarligt, er for længst overskredet,« siger han.

Den kritik tager Peter Skaarup dog ikke til sig. Han skriver i en kommentar til Amager Bladet og City Avisen:

»I Dansk Folkeparti er vi overbeviste om, at regeringen får sørget for at bringe den sag i orden meget hurtigt. Vi rejste sagen i finanslovsforhandlingerne for at sikre dette. Og blev enige om en god aftale, der drager omsorg for at fjerne bådvragene i området. Det er nu op til miljøministeren at sørge for, at det sker. Og er der brug for en mindre sum i den forbindelse, er vi selvfølgelig behjælpelige.

I øvrigt er det påfaldende med kritikken fra overborgmester Frank Jensen i betragtning af, at han jo ikke har været tilstede ved forhandlingerne og i årevis har ladet stå til – til stor gene for naboerne og københavnerne, der gerne vil have deres havn tilbage i lovlig stand, så det igen bliver et område for alle.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Julen blæses ind

Konkurrence: Vind billetter til Marie Carmen Koppels julekoncert i Hellig Kors Kirke