Værestedet for nuværende og tidligere stofmisbrugere Linie 14 stod til at lukke, men har nu fået midler fra Socialforvaltningen til at fortsætte arbejdet. Foto: Martin Sørensen:
in ,

Like 👍

Linie 14 overlever også denne gang

STØTTE. Hvert år uddeler Socialudvalget penge til organisationer og foreninger, der udfører frivilligt, socialt arbejde, også kendt som § 18-midlerne. De er netop blevet uddelt, og den organisation, der har fået flest penge i denne omgang, er Værestedet Linje 14, der holder til i Blågårdsgade.

OVERLEVELSE: »Nu har vi eksisteret i over 20 år, og hvis vi ikke modtog den her støtte, ville vi ikke kunne fortsætte, hvilket ville være et stort tab for både vores brugere og vores frivillige. Jeg ved ikke, hvor vores brugere skulle gå hen og få samme anonymitet, rådgivning og mulighed for at være i et stoffrit miljø.«

Sådan lyder det fra Michael Willesen, daglig leder af værestedet Linie 14 i Blågårdsgade, som indtil for kort tiden siden stod til at skulle lukke.

Nu viser det sig dog, at værestedet overlever endnu en gang efter at være blevet tildelt 363.347 kr. fra Socialudvalgets pulje.

En bred gruppe får støtte

Værestedet er målrettet nuværende og tidligere misbrugere og socialt udsatte. Michael Willesen er eneste ansatte, og foruden ham er der over 45 frivillige, der er engageret i selvhjælpsgrupper og anonym rådgivning til de nuværende og tidligere misbrugere, som kommer på Værestedet Linie 14.

I fordelingen af støtten er der taget højde for, at der er en stor spredning i, hvilke målgrupper, der modtager støtten. Både udsatte borgere, borgere med handicap og psykiske lidelser, ældre, indvandrere og flygtninge, børn og forældre, borgere med somatisk sygdom og frivilligcentre kommer i 2019 til at nyde godt af støtten.

»Frivilligt socialt arbejde kan noget helt særligt i arbejdet med udsatte eller sårbare børn, unge og voksne, og kan måske hjælpe og støtte på en anden måde, end det etablerede system kan. §18-midlerne er et værdifuldt redskab til at understøtte det frivillige engagement. Derfor er jeg også glad for, at Socialudvalget har valgt at støtte så bredt,« siger socialborgmester Mia Nyegaard (R) i en pressemeddelelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Jul på den gamle Assistens Kirkegård

De ni læsninger niende december