Ni-årige Maria Denshikova (tv) sammen med sin lillebror Mark og mor Ekaterina. Foto: Luise Balle/Tivoli

Elsker 😍

Russisk stortalent fra Amerika Plads

BALLET. Ni-årige Maria Denshchikova optræder i Tivolis opsætning af Nøddeknækkeren. Hun har danset, siden hun var tre år gammel og bor med sin familie på Østerbro, da faderen er udsendt til Danmark som russisk diplomat.

OP TIL JUL: »Maria Denshikova er et af de meget sjældne talenter, hvor det i en tidlig alder står klart, at noget unikt er i dine hænder. Maria tager imod læring som en professionel voksen, men er vigtigst et barn som elsker at danse.«

Sådan lyder det fra Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen, når han skal beskrive ni-årige Maria Denshikova, som spiller med i klassikeren Nøddeknækkeren, der opføres i Tivoli op til jul.

Maria Denshikova begyndte at danse allerede som tre-årig, da hun boede med sin russiske familie i den tjekkiske hovedstad Prag i Tjekkiet.

»Efter hun havde danset en gang, kunne vi se, at det var noget særligt,« fortæller hendes mor Ekaterina Densikova.

Faderen i familien er diplomat, og derfor har Maria allerede boet i tre forskellige lande, inden hun har rundet ti år.

Efter opholdet i Prag flyttede familien til hjembyen Moskva begyndte Maria Denshikova på en anerkendt balletskole for børn.

Siden er familien flyttet til Danmark, hvor Marias far er ansat på den russiske ambassade i København. Maria går på russisk skole og har været tilknyttet Tivoli som balletdanser gennem to sæsoner.

Familien bor på Amerika Plads på Østerbro.

Ballet fylder meget i hendes liv, men det gør kunst og kultur i det hele taget. Maria spiller også klaver, og så holder hun meget af H.C. Andersens eventyr, som hun har nydt også før, at hun kom til Danmark.

Efter hun kom til Danmark, har hun besøgt H.C. Andersens Hus i Odense.

Den berømte eventyrforfatter er også skrevet ind i Tivolis version af Nøddeknækkeren, hvor musikken er komponeret af den russiske komponist Tjajkovskij.

Nøddeknækkeren spiller i Tivoli til 22. december, altså lige før jul. Men det er ikke det tidspunkt, at det er julens højdepunkt i Rusland.

Det er først 7. januar. Nytåret er dog en større højtid i Rusland, og der venter der gaver til børnenen – Maria og lillebroderen Mark.

Hvor lang tid familien skal bo i Danmark, vides endnu ikke.

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Juleindtog i Absalon

Finansloven meldte pas til Dansk Skolebridge